Ne znam koliko ksenofobija nema veze sa bedom. Kad god ti je lose trazis drugog za krivca. Prosto ti bode oci onaj sto je preko veze prosao bolje od tebe, sa sve svjezim akcentom iz cg-a.
Kao sto su ljudi pizdeli na izbegle 90ih koji su vozili mecke, bembare is sl. i poistovecivali sve izbeglice sa njima, a olako zaboravljali gomilu koja se smestala po "prihvatnim" centrima, a neki su i do danas tamo.
Realno i ja pizdim kad vidim crnogorske veze na delu, ali nista manje ne pizdim i na ove lokalne. U sustini ti mozes sebe da proglasis i Uzbekom, ako se tako osecas, zivis u ovoj drzavi i postuj njene zakone, ne smes imati probleme sto nisi Srbin.
Ovde je mnogo popularno zakukati kako je neko drugi kriv i proci nekaznjen, jos i zrtva ispadnes. Evo ovi na vlasti kukaju na korupciju prosle vlade, sta li je ono sadasnji premijer bio u prosloj vladi? Onda kukaju na finansijske brljotine prosle vlade, al ne mogu se setim ko je ono skoro pa baz prestanka bio po finansijskim resorima otkako je premijerova stranka izgubila apsolutnu vlast 2000te.
E pa tako ce, bojim se, i ova dva debila zakukati po teskom zivotu, narod ce sa njima i nikom nista...
A stvar je krajnje prosta, moraju najebati i jedan i drugi, s tim da komunalni mora mnogo gore, jer su njegovi postupci ozbiljniji, kao i pozicija sa koje nastupa. Ne znam tacno kako im optuznice moraju glasiti po zakonu, ali da pred zakonom moraju odgovarati je sigurno.
Tu samo treba malo volje, da se da jasan primer drugima da se mora ponasati odgovornije, pa onda mozda i bude bolje...