malo sa zakasnjenjem ali vjerujem zanimljivo....
From Flexonline:
Olimpija takmicari su spemni da predju na posao u Las Vegasu
Cuvajuci pravi vatromet za petak i subotu i njihove vecernje nastupe, MrO takmicari su bili prilicno skromni, i ako tako mozemo reci, uctivi tokom pres konferencije u Orlenas areni 28. septembra.
U nedostatku poredjenja i rata rijecima, sto smo gledali na nekoliko poslijednjih Olimpija - pres konferencija, ipak je bilo nekoliko interesantnih momenta kao sto su tvrdnje 8-strukog MrO Ronnia Colemana da se nece povuci i da nece biti porazen.
Cutler, je govorio da je cvrst na tome da ce ispuniti obecanje i obrijati glavu ukoliko opet izgubi, i istodobno nazvao Colemana "najvecim bodibilderom svih vremena"; Gustavu Badelu nije smetalo sto nece biti Challenge runde, iako mu je ta runda najvise pogodovala od svih takmicara u protekle dvije godine; A Victor Martinez je prokomentarisao jednostvano da ce biti zadovoljan ako bude u najbolja 3 ove godine.
Cak i vrlo ceste (i potpuno opravdane) zalbe takmicara da se ne desava dovoljno poredjenja su odbacene jer ce se ove godine, kako je najavio IFBB predstavnik takmicara i ko voditelj presa Bob Cicherillo je istakao da su IFBB zvanicnici saglasili se da povecaju broj poredjenja i tako daju sudijama mnogo vise mogucnosti da uvide svaciju formu.
Na strani zena Dayana Cadeau i Iris Kyle su bile jedine, dovoljno hrabre takmicarke da stanu ispred bine i uporede svoje noge i tako pokazu da su u sjajnoj formi.
Fitness zene su tu i tamo imale par verbalnih obracuna koji su izgleda poslijedica nedostatka ugljenih hidrata vise nego li animoziteta medju njima (naime zvati 154cm visoku Adela Garciu niskom, kao sto je to ucinila Julie Childs nije nista novo, a uz to je i dodala da je zadnjica Tanji Johnson bila prevelika zbog zecijeg repa na njenom kostimu koji je nosila u svojoj rutini, je cini se ipak vise par bizarnih komentara nego sa losim namjerama). Najupecatljiviji trenutak koji se desio na zenskoj press konferenciji je bio kada su pitali Monicu Brant-Peckham da li je frustrirana sto ne pobjedjuje na takmicenju od fitness Olympije 1998, na sta je ona prokomentarisala: "Lijepo je pobjedjivati", a na to da je stalno druga saljivo rekla: "Da, sudije su to primjetile da mi smeta pa mi sada daju treca mjesta!"
Jos neki highlightsi...
Ronnie Coleman o naglasavanju njegovog stomaka i price koja se podigla oko toga: "Sva ta prica prije i poslije je potpuno bezvrijedna jer ja kada stupim na scenu moje tijelo samo govori!"
Gunter Schlierkamp, o tome zasto zeli da pobjedi: "Moram da ga zaustavim (Ronniea Colemana) da ne bi oborio rekord Lee Haney, a zelim takodje da vidim i Jay celavog!"
Toney Freeman je imao slijedeci natpis na svojoj majci: "Samo me postavite pored njega!" a odnoseci se na njegovu zelju da ga porede sa Colemanom.
Victor Martinez: "Ovo mozda nije moje vrijeme ali cu sigurno biti top 3 ove godine!"
Gunter Schlierkamp, odnoseci se na Ronniev poraz od njega 2002, Ronijev jedini poraz za 8 godina: "Ja znam da je on jos uvijek nervozan zbog toga, ali morace da to prihvati!"
Gustavo Badell: (govoreci o Ronniu): "Potrebna ti je bocna triceps poza da bi pobjedio!."
Ronnie: "Ne znam sta je on rekao, niti me zanima sta on govori."
Melvin Anthony, prevodeci dugacak odgovor od Mustafa Mohammada: "On misli da ne zna!" sto je natjeralo Dennis Jamesa u stravican smijeh.
Markus Ruhl, u odgovoru na to da ga je brak "omeksao", a misleci na losu formu od prosle godine, odgovorio je: "Pokusavali smo da napravimo bebu pa zbog toga nisam svo vrijeme bio u teretani! "
Ronnie Coleman odgovara Bobu Cicherillu, da li ce ako izgubi ove godine probati da povrati titulu naredne ili ce se penzionisati: "Evo opet ti sa tim glupim pitanjem, Bob. Mislim da si me isto glupo pitanje pitao i prosle godine! Ne planiram da izgubim na ovom takmicenju Bob!"
Ronnie o glasinama o njegovim povredama: "Samo se nadaju! Nemam nikakvu povredu, zahvaljujem se Bogu na tome... Nista nije lose samnom momce!"
Jessica Paxson (koja se udaje za NPC takmicara Peter Putnama u nedjelju nakon takmicenja): "Ne znam da li sam vise uzbudjena jer cu poslije takmicenja konacno jesti ili sto cu se udati""
Monica Brant: "Spremna sam za neke lude 1/4 okrete!"