Postovani clanovi foruma, ja sam novi clan ovog foruma ali sam takodje i nov u svetu bb i voleo bih da cujem sta vi mislite o mojoj rutini. Imam 25. godina, 1,83cm, 78kg i krenuo sam u teretanu pre 10 dana. Nikada nisam bio u teretani ali sam se oduvek rekreativno bavio sportom i odlucio sam zelim da ojacam moje telo kako bi imao lepsu i vitkiju liniju. Vec 2 godine radim u finansijskom sektoru tako da odlazim u teretanu uvece, oko 20, 21h. Nakon teretane idem na plivanje (plivam sat vremena). U teretanu sam krenuo 4 puta nedeljno a na plivanje idem 3 puta. Posto na poslu stalno sedim nazalost imao sam poveci stomak koji sam vecim delom uspeo da skinem pomocu plivanja i regulisanja ishrane ali i dalje mi je ostalo malo sala oko struka.
Moji obroci su sledeci:
Dorucak, oko pola 8: 3 belanca(kuvano jaje), "milk shejk" od mleka, pahuljica(minimum 100gr), sezonskog voca(banana, jabuka, malina, jagode, itd.) ili sok od pomorandze, grejpa, jabuke i pahuljice(minimum 100gr).
Rucak, oko 12, pola 1: Riba ili piletina (100, 150 gr), pirinac ili bareni krompir, salata.
Uzina, oko 17h: Cezar Salata sa ribljom corbom ili lignje sa barenim krompirom.
Trening/plivanje oko 20, 21h.
Pred spavanje, 120gr Ella sira+250ml. Bio Balans jogurta.
Imam par pitanja koja su vezana za ishranu.
1: Pet dana nakon sto sam poceo da doruckujem 3 belanca svakodnevno moji ukucani(citaj porodica:mama, otac, baba, deda i kuce
) su "skocili" na mene zbog toga sto kazu da nije zdravo jesti toliko belanaca a pogotovo ne svaki dan. Kazu da cu se tako samo ugojiti i da su gradska jaja puna koncentrata. Znam da je mozda glupo pitanje ali mogu li tolika belanca uticati na povecanje sala oko struka i da li postoji neka negativna posledica od jedenja belanaca?
2: Suplemente nisam poceo da koristim jer mislim da je mozda jos rano za to a i nisam siguran mogu li naciniti neku stetu mom zdravlju. Ima neko neku preporuku za neki suplement?
Treninzi su mi ovakvi:
Prvi dan: grudi + triceps ili biceps
Drugi dan - odmor
Treci dan: ledja + biceps ili triceps
Cetvrti dan - odmor
Peti dan: noge
Sesti dan: ramena
Sedmi dan – odmor
Hvala na pomoci i savetima