Po mom misljenju, mnogo gresis.
Ishrana: Studentski restoran ne radi! :p Tako da sam `pripremam` hranu...obilazim pekare, kafice...ne pijem coca-colu...uopste ne pijem nista gazirano.... Smanjio sam unos hleba...pojedem pola parceta razanog hleba za jedan obrok... izbacio sam pljeskavice...itd... Posle jedno dve nedelje... Primecujem polako da mi se stomak smanjuje...
Ali uz velika odrizacanj (znam da ovo nece da vam se svidi): Imam samo dva-tri obroka dnevno... i to... npr...kada ustanem...pojedem dva jaja...za rucak kuvani krompir....za veceru med na pola parceta hleba ili jedan krastavac... Uz to svakoga dana pijem limunadu pre podne..a uvece pred spavanje zeleni caj...
Interesuje me koliko gresim (posto znam da gresim) u ishrani...kao student nemam sad nekih finansijskih mogucnosti za losose cuda itd...vec za normalnu hranu...navikao sam organizam na malo hrane tak oda mi sada to nije problem...
Gresis ovde, bas dosta. Od toga "obilazim pekare", "imam samo dva tri obroka dnevno", "med sa pola parceta hleba"...Ne valja nista od ovoga. Kao prvo, i ja sam u slicnoj situaciji kao ti, student, nedostatak kesa, ali skupi se nekako kes makar za normalnu ishranu. Zatim, ugljeni hidrati koji tebi trebaju su bas jeftini, cak ce te to jeftinije izaci nego obilasci pekara i slicno. Npr., 1kg ovsenih - 130. dinara, 1kg pirinca - 150. dinara, 1kg krompira - oko 30 dinara je cini mi se. Za 300 dinara, dobijes ugljenih hidrata za 4-5 dana. Sto se tice proteina, najisplativije ti je belo meso, onda uvece pred spavanje ella.(nikakvi lososi i slicno
)To je da se kaze i najskuplji deo, ali ni blizu toliko strasno koliko neki misle.
Onda ovo 2-3 obroka - ne valja. Neki optimum za broj obroka je oko 5, prakticno da jedes na oko svaka 3 sata.Na ovaj nacin sto ti radis, samo kontra efekat pravis.
Hleb izbacuj, med izbacuj. Imas na ovom forumu bas dosta jelovnika, nekoliko dobrih dijeta(rotacije, keto...) citaj i prilagodi to sebi.
Pored toga, sto se tice teretane..otisao sam kao s marsa da sam pao...niti znam sta da radim..niti bilo sta drugo... Sta mi savetujete da radim da bih skinuo stomak..na normalu.. (necu od sebe da pravim nekog bodibildera, nego normalnog decka..koji nece da ima stomacic)
Stomak se ne skida pri vezbanju, nego od ishrane. Tako da vrati se na prethodno. A za vezbe, za pocetak idi kruzne treninge, kad steknes kondiciju, mozes neki od programa, tipa grudi-biceps, ledja-triceps, noge i ramena ili vec neku drugu kombinaciju.
Ja sam ti ovde napisao neke najosnovnije stvari, smernice, sve ovo imas detaljno na forumu ispisano, citaj i naucices dosta stvari.