1 nemoj da slusas lekare , oni ce ti uvek reci da ne smes da se bavis sportom
2 obavezno idi kod lekara da vidis da li je nesto ozbiljno ili je samo epikondilit,tj teniski lakat
3 svako telo je za sebe. nekome pomaze gluk.sulfat, nekome ne. ja sam pio ZeelTe za epikondilit,
pomoglo mi je malo vise nego da sam dozivao kishu tako sto go igram nasred ulice. ali ko zna kakav uticaj
ima na tebe
4 imas bandazere , 'tennis elbow support' , gledaj da je neka strana firma , to su kao neke trake...ali to sluzi za tenis i te pokrete , na da radis sklekove
5 eksperimentisi malo. 2 kineska bandazera na tu ruku kad radis sklekove , pa kud stignes. u benchu -- ne ispravljaj lakat do kraja , i ne savijaj lakat do kraja , hvataj krivinu. nisi ti kriv sto si povredjen.
ako slusas lekare (zabranice ti sport) i ako psihicki puknes (odustanes od sporta) najebao si. umesto 100 kg pomiri se sa tim da ces iz benca raditi sa 70kg , i to je to .
Ali kazem ti --- mozda ti glukozamin pomogne. imas cak i injekcije u lakat , rade 5 dana a 6ti dan ponovo skripi i krcka lakat i ruka ti ide levo desno . a na sledecu injekciju moras da cekas valjda 30 ili 60 dana da ti ne osteti srce. ma bre teraj lekare u picku materinu.
Ako ti vec sada mozes da radis sklekove --- ti nisi u ozbiljnom problemu. Kupi kineske bandazere za lakat, siluj sebe i stavi 2 bandazera na lakat , i tako radi sklekove. bandazere bacaj na mesec dana pa kupuj nove (oslabe) i to je valjda dobro resenje . ali pitaj nekog iskusnijeg , meni je epikondilit sjebao celokupni zivot , zbog njega sam sa ozbiljnijeg rekreativnog fizickog treninga presao na rekreativnu atletiku , sad guram prema 40oj , kad sam imao 16-17 krenuo je epikondilit i vise nisam mogao uopste da radim tegove,zgibove i bavim se rvackim sportovima ili mnogim drugim. za basket i odbojku mi uopste ne smeta , za fulkontakt sportove (npr ragbi , rukomet) tu sam hendikepiran. Mogu da uradim plitke sklekove po 5 serija od po 30, ali kad krene 6ta serija , ili kad radim 30 pravilnih uskih dubokih sklekova , onda em boli em se klatim levo desno . zglobovi su jako zajebani , tj njihove povrede