jedes kajganu,tj omlet, od vise jaja? to mozes svaki dan ALI ----- uzmi 1 zumance, i kolko god hoces belanaca. postoje razna misljenja (zumance je opasno i zumance je jako zdravo) ti se drzi najbezbednijeg--- uzmi 10 jaja, baci 9 zumanaca, i jedi takvu kajganu. Drugo, hleb? Crni i polubeli hleb je zdraviji i manje goji od belog. Drugo , bajat hleb (bajat, dobro sam napisao) manje goji od normalnog hleba. U cemu je stvar --- ja zaista ne znam. nekad je postojalo nesto sto se zvalo ''dvopek'' (to je isuseni izgoreli hleb , tj tost koji se sasusi) i njega su npr istrazivaci Afrike i Antartika i Sibira redovno jeli i nosili. Moze da izdrzi po par meseci da se ne ukvari a pritom je jako zdrav.
ovo za BCAA -- ljudi su potpuno u pravu , ja skoro 4 puta nedeljno pijem BCAA. ALI -- BCAA pomesaj sa nekom narandzom ili proteinom ili secerom , od BCAA moze da ti dodje da povracas.
znas i sam bolje od mene --- jedna dozna proteina (casica proteina) ima oko 25-30gm proteina, a tolko ima i 10 belanaca. Dnevno ne mozes da pojedes 30 belanaca (mozda i mozes) ako imas pare , kupi proteine . I raspitaj se kod ljudi za sta sluzi Kazein, on se pije pred spavanje, dobar protein ali mislim da nije za tebe.
a ono sto ti niko nece reci otvoreno: najjeftiniji i najbolji protein u palankama i selima jeste konjska *perma. To je cist protein i dosta profesionalnih sportista ga je ranije koristilo. Znam da zvuci ludacki. to je SFRJ varijanta , po SAD su sportisti ranije jeli kuvanu govedinu (ne teletinu, govedinu). Ali ponavljam -- ako imas pare , pij shejkove od proteina , ja ne volim meso (sem ribe i piletine) pa svaki dan za dorucak jedem Whey protein shejk sa malo BCAA za slucaj da mi je to jedini obrok u toku dana
I PONAVLJAM --- PITAJ ISKUSNIJE, POGOTOVU LJUDE KOJI SU BELI MANTILI A BAVE SE SPORTOM. JA NISTA NE ZNAM I OVO SU STVARI KOJE SAM PROBAO NA SVOM TELU , ODAKLE ZNAM STA RADI NA TVOM ORGANIZMU. JA IONAKO NISAM BOKSER VEC ATLETICAR,REKREATIVAC