Pozdrav,
pocela sam prosle nedelje sa keto dijetom, napunila se, sve proslo ok, ali imam nekoliko pitanja.
Visoka sam 168 i imam oko 59, 60kg.
Moj jelovnik izgleda ovako otprilike:
1. 2 jaja + 2 belanca + salata i maslinovo (zelena, paradajz, krastavac, zukini tikvice cele)
2. tuna u ulju + masline + salata (kombinacija ovog gore) + ponekad badem, lesnik saka
3. oko 150gr belog mesa (ili oslic) na ulju + salata (kombinacija uglavnom)
4. jos jednom isto to
5. mozda tuna ili jaja, ali uglavnom nisam gladna za poslednji obrok
Radim kardio svaki dan sem punjenja ujutro na prazan stomak (oko 45min ili vise) na onom elipticnom trenazeru, ponekad i bajs ili preskakanje konopca. Tezine slabo radim, imam samo neke male bucice, tako da odradim biceps, triceps, grudi.. a ostatak radim kruzni trening tipa crossfit, sklekovi, stomak, iskorak, cucanj... 3x nedeljno.
E sad pitanja
1. Je l' sme ona sumeca tableta od 1000 C vitamin, Biofar? Nemaju secera ali pise da imaju askorbinsku kiselinu, a procitala sam da to ne sme na ketozi?
2. Za sad sam drzala dijetu u skladu sa mojim normalnim potrebama, da li treba da smanjim kalorije?
3. Kontam da mi fale proteini (mlitavost :/ ), a trenutno ne mogu vise da isfinansiram nego kao sto je napisano u jelovniku, pa sam mislila da nabavim neki protein. Procitala sam mnogo o tome, ali je to zaista spansko selo za mene... Skontala sam da bi mi trebao neki blend, da ga duze varim, posto mi je cilj da popijem protein umesto obroka. Koji bi mi vi preporucili i koliku kolicinu toga ja treba dnevno da pijem?
Izvinjavam se zbog duzine posta, rekoh da nesto ne propustim :/
Mislim da je to sve za sada, hvala za sve, mnogo sam naucila citajuci i primenjujuci, ali ovo me buni vec neko vreme, da mi zaista treba konkretna pomoc..
Hvala vam!