Pozdrav svima!! Moram od pocetka biti iskren i reci da vec duze vreme tj.nekoliko godina mucim probelm sa viskom kilograma,to je na pocetku bilo simbolicno nekih 6-7 viska,da bi to sada doslo do nekih 25 sto je katastrofa. Bio sam aktivni sportista tj.kosarkas koji je do svoje 4-te godine srednje skole imao i po 3 treninga dnevno. Nakon toga sam napustio to i kg su poceli da se lepe i rastu,a ja sam postajao sve lensi i sve hladnokrvniji zbog toga sve do nedavno dok nisam uvideo na sta sada licim a kakv bio mogao da izgledam. Nisam od onih koji kriju ili se stide necega,ali javno cu reci da me i devojka zbog toga ostavila da sam imao mali milion svadja sa roditeljima oko izgleda odnosno toga sto ne vodim racuna o njemu. I dan danas sam aktivan u sportu kao sudija,medjutim aktivan sam i u kafanama i ispijanju alkohola pre svega piva,medjutim skoro je kvrcnulo u glavi i sad sam aktivan i sa skorz drugim aktivnostima tako da sam svoje navike poceo da menjam.
Visok sam 187cm i imam 117kg. U poslednje 2 nedelje trcim svakodnevno 3,2 km,i uz normalnu ishranu sam skinuo 6 kg. Jedno vreme sam bio pobornik dijeta,medjutim shvatio sam sve stetne posledice njihovog drzanja i znam da je sve samo u korigovanju ishrane,odnosno u izmenjenom rezimu. Moj obroci izgledaju priliko ovako:
D: 2-3 belanca,salata,parce hleba,ili pohovane tikvice,ili musli ili dve vocke u paru
R: obavezno supa ili corba sa belim mesom ili od tikvica,bareno belo meso,ili belo meso na zaru,ili barena boranija sa limunom,ili grasak parce hleba,salata
V: veceru sam izbacio i nemam neku potrebu za njom
Tokom dana unosim preko 2l vode i dnevno popijem oko litar limunade jer mi bas prija.
U kondiciju sam priliko lako usao,jer sam i pored velikog viska kg uveko bio fizicki aktivan,pa sad razmisljam da trcanje produzim na nekih 4,5 km. Takodje imam jedno pitanje da li bi bilo korisno da ujutru radim HIIT trening a uvece klasicno trcanje. Dodao bih da vijacu svakodnevno koristim kao neki vid zanimacije da ne bude sve monotono,ali nju nekako ne shvatam kao nesto za mrsavljenje iako je dobra za kardio trening.
Nikad nisam bio pobornik teretane iako moji drugari spavaju tamo,ali ne volim tu kolicinu hemije i ostalih gluposti koje se koriste,niko nije strucan da mi da neki savet,nadam se da cu ovde naici da dobre ljude koje ce me usmeriti u pravom smeru,a ja cu iscitavanjem foruma i dodatne literature pokusati da steknem dodatno znanje i tako svoj plan i program vezbanja unapredim.