Kao prvo, pozdrav svima. Zovem se Stefan, ’90 godiste iz Beograda(red je da se prvo makar malo predstavim). Imam puno pitanja, na neke sam vec nasao odgovore na forumu(uzgred, sve pohvale za forum) dok neka koja su da tako kazem specificna za mene, postavicu u ovoj temi pa uz vasu pomoc da pokusam neke stvari da korigujem. Pre nego sto postavim pitanja, da kazem da imam 77 kg, visina oko 188, ne tako davno imao sam 98 kg, to sam “svukao” na 74, i zatim sam od novembra “nabacio” ova 3 kg. Znaci, trenutno sto zelim je da dobijem sto kvalitetniju misicnu masu.
PLIVANJE: Sada ce se neki clanovi foruma mozda uhvatiti za glavu I reci “Pa majstore, gde ces plivanje a hoces misicnu masu…:D” Prosto, od kada sam promenio mnogo stvari u vezi sa ovom temom(ceo zivot sam bio debuljuskast, nisam imao skoro pa nikakvu fizicku aktivnost…) jedna od stvari koju zelim da nastavim stalno da praktikujem je 2 puta nedeljno plivanje(jutarnje plivanje, Banjica(mozda je jos neko tamo
)).
TERETANA: Do sada sam isao 3 puta nedeljno u teretanu(naizmenicno teretana-plivanje). Radio sam ramena-noge, grudi-biceps, ledja-triceps. U poslednje vreme mi se cini da ovu drugu grupu losije odradim jer sam vec od prve umoran(sat-sat i po pre treninga jedem UH, tako da mislim da nije zbog nedostatka UH ta premorenost), tako da bih zeleo da ovo povecam na 4-5 dana. Video sam par programa, jedan od njih koji sam mislio malo da prilagodim sebi je ponedeljak-noge,utorak-grudi,cetvrtak-ledja, petak-ramena, subota-ruke. Plivanje bih sredom i jos jedan dan u toku nedelje. Sta mislite o ovom programu?
I jos jedna stvar u vezi teretane, 1-2 puta nedeljno bih radio trbusnjake(kad radim grudi, ledja Ili ramena).
ISHRANA: E tu dolazimo do najvecih problema. Trenutna ishrana je sledeca:
1. Obrok 150 g ovsenih, 3 jajeta
2. 150 g pirinca, 150 g pileceg belog
3. 120 g pirinca, 200 g pileceg belog
4. 250 g krompira, 200 g pileceg
5. 225 g elle I 30 g badema.
Ovde imam “samo” jedno pitanje. Sta menjati?
I da napomenem da nekad umesto belog ubacim tunjevinu.
P.S. U obzir uzeti da sam ipak student, tako da I nemam neki veliki budzet.
SUPLEMENTACIJA: Od svega ovoga, iskren da budem, najslabije sam upucen u ovu temu(kad malo budem iscitao podforum Dodaci Ishrani/Suplementi , ako bude nekog konkretnog pitanja, postavljam ga u ovoj temi). Ono sto sam mislio da je da pocnem da uzimam posle treninga u teretani whey+dex. S obzirom na celu ovu moju pricu, koji vam je savet na ovo(ponovo da napomen, ne iskljucujte prethodni P.S.)?
Hvala unapred svima koji se jave u ovoj temi i pokusaju svojim savetima da pomognu (za moderatore, posto ovde ima svega i svacega, stavio sam temu u ovaj podforum, pa vi prebacujte ako smatrate da je za neki drugi). Ako budem imao jos neko pitanje, postavljam ih.