Cao ljudiii...skroz sam nova ovde(registrovala se pre 5 min.), jedva da znam kako se forum koristi(pola sata mozgam kako da pokrenem temu xD) i pre nego sto vas smorim ja bih da se izvinim, ali mi ocajnicki treba strucna pomoc. Znam da bih trebala prvo da lepo iscitam postojece teme ali verovatno zbg mng sebicnih ljudi
(istih kao ja
) ima toliko tema, koje su u stvari sve slicne, ali nikog nije briga pa otvara svoju temu i onda ja ne mogu da se snadjeeeem. E kud svi tu i mikica:). Aj sad da ne duzim, verovatno ste vec odustali od citanja: Imam 17 godina, visina 160, tezina 52 kg. Vec neko vreme(sta neko vreme, vise od pola godine
) lutam ja ovim vasim fitness, building, sportskim svetom i nije da se ne snalazim, ali s obzirom na moje rezultate, ne snalazim se xD
Pazi sad, prvo sam k'o i svaka kilogramima zaludjena tinejdzerka citala samo o dijetama sa sto manje masti, ugljenih hidrata, ma sto manje hrane(Boze, gde mi je pamet bila?
) i tako ti ja upropastim metabolizam za 10-ku. E onda shvatim da je mng bolje resenje redovno vezbati, regulisati ishranu, nikako se ne iscrpljivati stupid dijetama, jer je tako mng korisnije i za zdravlje i za liniju. Eto ja, s obzirom da mng volim da ruckam pristajem radije da se dobro preznojim ali da mi niko ne dira u tanjir, nego da lezim ceo dan u krevetu i hranim se sargarepom :DD O-o, opasno duziiim, nzm kako da kazem sve sto hocu, a da vas ne otera duzina teksta. Nakon te moje anoreksicarske faze nastupa faza visecasovnog iscitavanja foruma iz sveta fitnessa i izvodjenja mnogo korisnih zakljucaka. Znaci da nisam totalni pocetnik i znam otprilike u cemu je caka: kakav trening trebam i koliko dugo i da nista ne dolazi preko noci, naravno odmor neophodan, ishrana do savrsenstva i ostalo. U kucnim uslovima vezbam eto, mozda nesto vise od 6 meseci. Youtube je cudo danasnjice, uz njega mi iskreno nikakva teretana nije bila potrebna. U pocetku sam radila tako neke trbusnjake, znate ono 8 min abs, buns, legs..pa onda neke cardio programe, pa pilates, cak sam jedno vreme vezbala jogu. Pa sam onda punila flase s vodom i pravila haos ovde po kuci. Preskakala vijacu, pela se uz stepenice, skidale neke calorie burn programe, zatim nesto uz exercise tv, Jillian Michaels, Billy Blanks, Shaun T itd. itd. Redovno sam vezbala u svakom slucaju. Nije da nema rezultata. Imam ja tu neke plocice i bas sam se razvila u zadnje vreme. Pogotovu kako sam pocela da radim sa nekim opterecenjima. Sestra primecuje da mi cucnjevi razbili zadnjicu(sto je dobro
) ali da sam malo mozda sira u ramenima. Kad god mogu vozim roske, trcim, imam vise obroka u toku dana, ne jedem dva sata pre spavanja, Uh se jedu ujutru i posle treninga, uvece i u toku dana proteini, pijem mnogo vode, nimalo sokova ni alkohola, bez belog hleba, junk food-a, puno povrca i voca, vlakana, integralnih za'bancija, bla, bla, bla. Davim vas znam. Retko ko je i stigao do kraja. Iako nije kraj, stacu ovde. Ono sto zelim ovim pripovetkom
je da se mi zapravo samo upoznamo i da vidim da li se uopste ovo ovako radi, a ako mi ne uspe i niko mi ne odgovori, onda do djavola. Imam mng pitanja, samo neka mi se neko javi, molim vas
Ubice me majka sedim vec dva sata pored kompa, samo zbg vas. Bolje bi bilo da se neko javiiiiii