Pre svega pozdrav za sve forumase.
Ovako imam problem i nadam se da ce mi neko pomoci, idem rekreativno u teretanu skoro 4 godine (sa prekidima).
Naucio sam dosta stvari itd... Nisam pocetnik znam neke stvari ali ne znam sve, ali tu ste vi.
Ovako u Oktobra prosle godine imao sam neke probleme itd... Pa nisam trenirao od oktobra do kraja marta.
Za to vreme sam jeo kao konjina svo smece i ugojio se 14 kg.
Znaci sa 88 kg nagurao do 102, sta reci osim da sam "SOMINA".
12 marta odlucim da idem na dijetu. Ja sam mislio da je to LOW CARB ali sa mojom modifikacijama.
Evo ovako mi izgleda jelovnik:
1.7 belanaca+ 80 gr ovasa (nekad 60 gr ovasa)
2. 200 gr pileceg belog+salata
3. 200 gr pileceg belog+salata
4.200 gr pileceg belog+salata
5. pola ELE sira ( plus nekad kasika maslinovog)
To znaci u danima kada ne treniram unesem oko1400 kcal, kad treniram oko 1600 kcal.
Da dodam sledece, posle treninga popijem mericu wheya, od salate jedem samo kupus oko pola kg a nekad i vise dodam u nju kasiku maslinovog + jabukovo sirce. Pijem omega3 masne na dan tri kapsule. Multivitamnski kompleks. 3 litra vode. Dosta kalcijuma sumece tablete (pomaze kod mrsavljenja)
Znaci sad u nedelju 8 aprila ce biti 4 sedmice kako je drzim. Prve dve sedmice nisam isao u teretanu vec kod kuce vozio bajs nekad 2 puta na dan po 40 min a nekad samo jedanput 40 min na dan.
Za 2 sedmice ja izgubim 7 kg medjutim znam ja da je to vecina vodurina posto sam praznio glikogen. E onda pre 2 nedelje krenem u teretanu 4 puta sedmicno, ujutru posle prvog obroka- teretana, a bajs sam vozio uvece 40 min.
I sta se desilo, desilo se bas ono cega sam se plasio, usporio mi se metaboliza, makar ja tako mislim jer posle prve 2 sedmice sa 102 padnem na 95 i tu stojim zadnje 2 sedmice.
Vagu umalo jutros nisam izbacio kroz prozor zbog frustracija, toliko se mucim a stagniram, kevi je dosadilo da kuva jaja i piletinu a sta mislis kako je meni jesti. Piletinu kad jedem kao da jedem mokar peskir takav je ukus.
Za ove 4 sedmice imao sam samo jedan cheat obrok gde sam pojeo malo "smeca" za dusu i nista vise.
Visok sam 182 cm, 23 godine, imam krupne kosti i nekih misica koje sam treniranjem od 2008 nabacio ali sam zamascen do jaja.
E sad ne znam sta da radim? Metabolizam usporen a ja psihicki izmozden.
I sve vreme sam mislio da drzim LOW Carb dijetu kad danas vidim da se ta dijeta radi sa sedmicnim punjenjem ugh.
Izvinite na ovako mom opsirnom "romanu" ali hteo sam da vam detaljno objasnim situaciju i da sam ocajan.
Molim vas pomozite mi sta sad? Da li da idem na keto? Da li da idem na na neku drugu dijetu ili mozda da se ubijem.