Evo ovako, imam 15 godina, sa tegovima sam počeo da radim sredinom 14-te. Uglavnom sam sa drugarom dizao bench i tako sam rekreativno stigao do toga da mogu da dignem 45 - 50 kila, a i sam imam oko 55 ( visok sam previše i nikako se negojim ). medjutim imam odlična razvijena ledja i ruke ( biceps i triceps ) za razliku od mojih vršnjaka i jedan sam od moze se reći jačih u ekipi. Eh sada, počeo sam da treniram veslanje i imam redovne probleme sa upalom mišića ( jedan od razloga zašto sam prestao da dizem rekreativno tegove ). Planiram da počnem i sa dobrim treningom + da počnem uz pomoć starijeg čoveka koji je u klubu i sa kojim sam se zgotivio i ozbiljnije sa tegovima. Dakle nemam masu, ali zato imam predobro razvijene misice, sve se vidi i obim je savrsen ( to mi je rekao i covek sa treninga ).Eh sada, zanima me sledeće:
- Da li je pametno da sa 15 godina krenem ozbiljnije sa tegovima
- Savete u vezi upala misica, kako ih izbeci i ostalo
Unapred zahvalan, uskoro i moje slike u podforumu namenjenom za to, ujedno ovo je i moja prva tema ovde, nadam se da sam dobrodosao iako sam verovatno mladji od ostatka ekipice ovde