Februar 02, 2025, 09:01:50 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.480 poruka u 18.771 tema - 20.981 članova - Poslednji član: AlbertAspek
X3MShop banner

Autor Tema: Blic pitanja!  (Pročitano 3457092 puta)

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: Blic pitanja!
« Odgovor #14100 poslato: Februar 01, 2025, 10:11:25 pre podne »
Ma da, trebalo bi znati koja je hrana kaloricna a koja nije i tu se prica sa kalorijama zavrsava. Da ne ispadne jeo sam zdravi kikiriki puter, ne znam zasto vaga ne mrda...

Van mreže RockNroll

• Član
  • *
« Odgovor #14101 poslato: Februar 01, 2025, 10:41:42 pre podne »
Ok, ali nisam shvatio pravilan izracun kalorija.
Ako nije problem da mi kazete tocan nacin od dva koja cu navesti.

1. SHEMA Dakle mene zanima dali se kalorije racunaju 1gr proteina = 4kcal, 1gr ugljikohidrata = 4kcal, pa bi ovaj jelovnik sadrzao 1120 kalorija ili se to opce ne racuna tako
2.SHEMA vec po tablicama na internetu treba traziti hranu po gramazi i kad izbaci koliko neka namirnica ima kalorija prema gramazi tek onda to racunati i zbrojiti na kraju? Na taj nacin jelovnik ima 1318 kalorija.

1. SHEMA ako racunam 1gr proteina=4kcal to onda ispadne na 150grama pilecih prsa 31gr proteina x 4kcal=124kcal.
2. SHEMA Ako se racuna da odem na neku stranicu i potrazim koliko 150grama pilecih prsa ima kalorija, to ispadne 180kcal.

Dakle po prvoj shemi jelovnik iznosi 1120kalorija, a po drugoj shemi 1318 kalorija.

Koja od te dvije shema je ispravna za računati unesene kalorije u danu?

Van mreže Pirat

« Odgovor #14102 poslato: Februar 01, 2025, 11:01:22 pre podne »
Bolest...

Van mreže RockNroll

• Član
  • *
« Odgovor #14103 poslato: Februar 01, 2025, 11:58:58 pre podne »
Bolest ili ne, pitam za ispravan nacin racunati, vidim da izbjegavas odgovoriti striktno ono sto sam pitao, dakle ocito ne znas ni sam, a pametujes. Prema tome, ukoliko ne znas ili ne zelis odgovoriti, molim te zaobidi moj post, a ne sta si svakom loncu poklopac, a nikome ne odgovoris na pitanje vec namatas i pametujes, boze…

Van mreže Pirat

« Odgovor #14104 poslato: Februar 01, 2025, 01:01:15 posle podne »
Citat
onako kako si napisao,
To ti je sesti post iznad...  jel postoji neka jezicka barijera da se shvati? Treba li da tumacim sta znaci kada nekome napises da je nesto onako kako je napisao?
« Poslednja izmena: Februar 01, 2025, 01:18:35 posle podne Pirat »

Van mreže RockNroll

• Član
  • *
« Odgovor #14105 poslato: Februar 01, 2025, 04:25:33 posle podne »
Pa ne postoji barijera, nego sam napisao dvije verzije, potvrdio si da je tako, ali nisi naveo koja shema od te dvije, zato nisam razumio pa te ponovo molim da kazes koja je verzija ispravna ako nije problem…

Van mreže Pirat

« Odgovor #14106 poslato: Februar 01, 2025, 05:15:08 posle podne »
Nebitno, koji god metricki sistem da koristis drzi se njega, tj drzi se jednog, uvek ce biti odstupanja. I to je nemoguce izracunati u tu preciznost koju si zamislio

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14107 poslato: danas u 02:18:16 posle podne »
Ok, ali nisam shvatio pravilan izracun kalorija.
Ako nije problem da mi kazete tocan nacin od dva koja cu navesti.

1. SHEMA Dakle mene zanima dali se kalorije racunaju 1gr proteina = 4kcal, 1gr ugljikohidrata = 4kcal, pa bi ovaj jelovnik sadrzao 1120 kalorija ili se to opce ne racuna tako
2.SHEMA vec po tablicama na internetu treba traziti hranu po gramazi i kad izbaci koliko neka namirnica ima kalorija prema gramazi tek onda to racunati i zbrojiti na kraju? Na taj nacin jelovnik ima 1318 kalorija.

1. SHEMA ako racunam 1gr proteina=4kcal to onda ispadne na 150grama pilecih prsa 31gr proteina x 4kcal=124kcal.
2. SHEMA Ako se racuna da odem na neku stranicu i potrazim koliko 150grama pilecih prsa ima kalorija, to ispadne 180kcal.

Dakle po prvoj shemi jelovnik iznosi 1120kalorija, a po drugoj shemi 1318 kalorija.

Koja od te dvije shema je ispravna za računati unesene kalorije u danu?

Ti si u PROBLEMU sa sve i jednin nacinom jer 1100 ili 1300 cal je iznos koje zene s 50 kg tezine konzumiraju, tako da taj broj kal moze samo u bolest da te odvede.......to je jedna stvar.

Druga stvar je da je TOTALNO nebitno na koji nacin racuna POCETNU TACKO izracuna BMR I TDEE jer se ne racuna samo cal vec i sve ostalo, ali na zalost sve mi se cini da to teb nije jasno i da si ti dosao po odogvor koji ti zelis da cujes, a ne koji je ispravan

ali ok..

evo, probaj ovde

https://www.dijeta.net/bmr-tdee-kalkulatori/

Van mreže Pirat

« Odgovor #14108 poslato: danas u 03:15:51 posle podne »
Sve te racunice su go penis u odnosu na praksu ako cemo iskreno i stvorena su za lenja dupeta koja teretane nisu videla. NIKO ALI NIKO ZIVI KO TRENIRA I IMA NAVIKU TRENIRANJA ne gleda kalorije. OVO JE PORUKA ZA SVE SA OVAKO BALAVIM PITANJIMA. BEZ MIN 3,4 MESECA KONSTANTNOG TRENINGA , NEMOJTE NISTA DA RACUNATE OSIM UNOSA PROTEINA. I TO JE STVAR ODOKATIVNE PROCENE DA MORATE U 3 OBROKA IMATI KVALITETAN, ZIVOTINJSKOG IZVORA, PROTEIN. TEK NAKON TA 3 MESECA, tek tada pocnite da se bavite sa uh i mastima.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14109 poslato: danas u 03:18:29 posle podne »
Sve te racunice su go penis u odnosu na praksu ako cemo iskreno i stvorena su za lenja dupeta koja teretane nisu videla. NIKO ALI NIKO ZIVI KO TRENIRA I IMA NAVIKU TRENIRANJA ne gleda kalorije. OVO JE PORUKA ZA SVE SA OVAKO BALAVIM PITANJIMA. BEZ MIN 3,4 MESECA KONSTANTNOG TRENINGA , NEMOJTE NISTA DA RACUNATE OSIM UNOSA PROTEINA. I TO JE STVAR ODOKATIVNE PROCENE DA MORATE U 3 OBROKA IMATI KVALITETAN, ZIVOTINJSKOG IZVORA, PROTEIN. TEK NAKON TA 3 MESECA, tek tada pocnite da se bavite sa uh i mastima.

🫵🫶

Van mreže boltthrower

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #14110 poslato: danas u 05:30:20 posle podne »
I ja mrzim tu dubiozu s kalorijama, totalno nebitno i glupo. Još kad krenu s zakonom termodinamike, samo još da smo parne mašine, pa da se to na nas odnosi al jbg 😂

Samo računaj makrose i to je to

Van mreže Pirat

« Odgovor #14111 poslato: danas u 06:45:25 posle podne »
ne, sve te racunice dolaze kasnije ako uopste treba da dodju. Jer ovde osim Pedje svi sto pisu nisu bili profesionalni bodibilder da se zahteva neki poseban izgled i doteruje sve do sitnih crevca. Ovde dolaze ( a to znam iz proverenih izvora jer sam postao maltene inventar foruma - PARDON, POKLOPAC  ;D ), ljudi koji kao ovaj batica koji od 2022 skida 20 kg viska. A mogu zamisliti koliko je to sada kada mu je stanje alarmantno.

Znaci iz takvih stanja neaktivnosti, jer ko god je fizicki aktivan i trenira, ma sta god jeo godinama, ne moze nabucati na sebe 20 + kg viska, ljudi hoce da prekalkulisu kako sto pre da ulete u dijetu. NE moze tako, to ne samo sto nema logike nego ne funkcionise u ovom univerzumu a evo i zasto:

1.Tvoj problem nije kalorijski unos, tvoj problem je NEDOSTATAK POTROSNJE ISTOG. Salo ima svoju ulogu u organzmu, a to je da se TROSI KAO REZERVA KADA JE TO POTREBNO. Ti je nisi trosio VEROVATNO OD SREDNJE ILI FAKULTETA GDE SI JURIO NA SVE STRANE.
2.navika , hormoni srece, sitosti ma celi endokrilni sistem je navikao da radi u drugom rezimu. E pa hoces kurac sada da ga resetujes pod hitno i to odma jer je prigustilo. Eto kako ljudi krenu sa dijetom i kazu za nedelju dve jebo ti ovo.

3. KAKO ZNAS KAKO CE TI TELO ODREAGOVATI PRE SVEGA KADA POVECAS POTROSNJU KALORIJA? KRENES U TERETANU. DIZES TEGOVE, TRCIS NA TRACI? TO JE SOK ZA ORGANIZAM, ON MORA DA SE IZBORI. A TI BI DA MU UNESES  1300 kcal ? Nemas pojma ni kako ce telo da se izbori sa elektrolitima koje izgubis kroz znoj.

4. STA AKO JE TVOJ METABOLIZAM OK I DALJE, INS. AKTIVNOST NETAKNUTA. I TI KAKO KRENES DA SE TROSIS, KILE SAME KRENU NA DOLE? STA AKO TI SE PRILIKOM ATKIVACIJE IZ SEDETARNOG STANJA AKTIVIRA BOLJI RAD HORMONA SITOSTI?

5. STA AKO SVE ODE U LOSEM SMERU? /TELO NE BUDE IMALO SNAGE ZA TRENING? CUKA TI VRISTI? SECER SKACE, PADA? KARDIO LOS. SPORO SE OPORAVLJAS,  A TI NA TO DODAS JOS JAK DEFICIT?

6. KOLIKO SI PUTA SKIDAO KILE? JEL ZNAS DA CES PRILIKOM AKTIVIRANJA SEBE, DIZANJEM TEGOVA DOBITI JOS KOJU KILU KADA MISICI POVUKU VODE? KOLIKO ISPOD TOG SALA ZAPRAVO LEZI MISICNE MASE, KOJA TI JE POTREBNA DA BI ISTA SAGOREVAO? HOCES DA SE PRETVORIS U SKINNY FAT? ILI ZELIS DA IDES U SMERU NORMALNOG BF- TA, MISICNE MASE ITD

7. JESI RAZMISLJAO KAKVOG CE UTICAJA NA TVOJ HORMONSKI PANEL DA IMA TAKO NIZAK U NOS KALORIJA? CEMU SLUZE MASTI? CEMU UH?

8. POSLEDNJE ALI NE NAJNEBITNIJE, JEL SADA JE ERA GRIPOVA , INFEKCIJA... TEBI TELU SADA TREBAJU NAJVISE MAKROSI I MIKROSI, JEL IMAS VITAMINE I MINERALE DA PODRZIS IMUNI SISTEM? PROBIOTIKE? DOBAR SAN ? JEL ZNAS DA MOZES DA PRILIKOM DEFICITA PADNES U IMUNOM ODGOVORU AKO NE ZNAS KAKO SE TO RADI, ZAKACIS NEKO SRANJE I BUDES ODVOJEN ONDA I OD TERETANE I POSLA I PRIKUCAN ZA KREVET I ONDA POSLE OPET ISPOCETKA, POD USLOVOM DA TI SE TO NE SPUSTI NA PLUCA, SRCE I SLICNO...

PA NE ZNATE, JEDETE MNOGO GOVNA A NE ZNATE, I TRAZITE AMINE ZA NESTO STO STE UFIKSALI DA TO TAKO TREBA.

POCNI LAGANO DA TRENIRAS, IDI JEDNO 3,4 MESECA REDOVNO U TERETANU, 2-3 PUTA NEDELJNO, 2 PUTA KARDIO, VIDI KAKO TELO REAGUJE NA PRVOM MESTU, PA ONDA PLANIRAJ DALJE STA CE I KAKO BITI, NEMA VEZE NEKA TO BUDE U POCETKU I 2,3 VEZBE PLUS 15 MINUTA HODANJA NA TRACI, MORAS POCETI I POSTEPENO KAKO TEBI PRIJA POVECAVATI, NEMOJ NISTA NAGLO I PRETERANO,DA PADNES U KREVET OD UPALE, ALI KONSTANTNO MORA BITI

PUNO POZDRAVA OD POKLOPCA. SKIDAS KILE OD 2022 , TO JE TRI GODINE PLANIRANJA. RAZMISLI....
« Poslednja izmena: danas u 06:58:54 posle podne Pirat »