Brate, ti si klasican slucaj food cravinga. A ja cu ti kratko (iako to ne moze da se skrati ali pokusacu) elaborirati i zasto. Pre svega ti si zrtva danasnjih tiktok, yt, insta retarda, koji besomucno prde o kalorijskom unosu, input/output, tj da mozes da jedes u prevodu sve samo ako to potrosis. E pa vidis evo to ti je upravo to sada. Ta picka materina koju ti idioti (mozda i sami to znaju), ali zanemaruju u prici, ta je kljucna prevojna tacka u bilo kojoj transformaciji. Jer to je ono sto klijenti vole. Ohohoh znaci ja jedem burek i pizu ili nema veze, jedan obrok ce mi biti burger ili palacinka a ostalo cemo whey i ovsene. TO TAKO NE IDE BATICE , NE IDE JER POSTOJE HORMONI PRE SVEGA KOJI SU REGULATORNI ZA APETIT, PA POSTOJE HORMONI ZADOVOLJSTVA, PA POSTOJI NACIN NA KOJI PANKREAS REAGUJE, I NA KRAJU KRAJEVA POSTOJE PICKICE KOJE CELOG ZIVOTA NE MOGU DA IZADJU IZ ZONE KOMFORA, NE MOGU DA PODNESU GLAD, MORAJU STALNO DA SE DOPINGUJU DOPAMINOM PREKO HRANE, NEMAJU NAVIKU DA PROBUSE KASIKU.
Posto je o tome pisano 10000 puta na forumu. Dacu ti licni primer! Eto recimo ja sam pre jedno mesec , mozda i vise dana poceo da trebim svako jutro uz caj sa zenom slatko. Znaci postepeno smo se navlacili na bajaderu, after eight, bergman cokoladice ajde da kazemo te "skuplje" slatkise, jer iskreno ako cu da se trujem industrijskim secerom necu da jedem starkova govna i ona pionireva sranja. Pocelo je to slucajno kao ideja tokom kupovine, da ne ulazim u proces, ali preslo je u zanimljiv ritual, jer ja ustajem rano zbog posla, ne vidjamo se tokom dana itd itd. Do tada, ishrana nam je uvek bila sredjena (njena malo slobodnija, ali malo, ne mnogo), moja moram priznati pritegnuta pre toga skoro 3 godine, jer imao sam i neke peripetije itd itd...
U svakom slucaju slatko ujutru je vodilo da kada izadjemo u grad vikendom to se zavrsi picom, ili mek ili kolac...
Suma sumarum, iako sam svesno vodio racuna da budem u kalorijskom balansu, jer znam sta radim i koju stetu pravim, to je ukupno dodatnih 8 kg kojih se zalepilo za mesec dana! Najstrasnije je od svega sto je to islo takvom brzinom - iz dana u dan da sam nastavio tako, bio bih svinja za nesto manje od 3 meseca.
Ovo je sada 7 dan kako ja nemam potrebe da jedem bilo sta osim dorucak: belanca + pirinac + omega 3 , rucak belo + salata +krompir + saka lesnika ( pojedem jednu narandzu zbog probave), pwm ide u blender izolat visnje kasika kikiriki puter i vecera meso krompir, z. salata (od mesa tuna, belo, govedina; uh sam napisao, kao i masti)
Naravno da je telo odmah odreagovalo i polako ali sigurno idem ka svojoj standardnoj kilazi.
Da li sam pomisljao na mek i picu - JESAM. Ta navika je neverovatna. Ali to je samo misao. Procice. Pa kada ti se prijebe, jel odmah skidas gace na sred ulice da jebes? Ne. Isto tako je i sa hranom. I naravo ako se fokusiras malo vise na rad shvatis da te misli su sekundarne stvari. Ali ako ja mislim non stop o seksu/hrani, pa poletece mi ruka ka koleginicinom dupetu, zar ne? Odnosno bice "Trening je gotov poruci GLOVO GLOVO JEbi SE MATERI NJAM NJAM...
Medjutim (kao sto sam i ocekivao) nakon nedelju dana ne bih stavio u usta ta sranja da mi platis. Cak mi se i neke stvari gade; Gade mi se; Gadi mi se onaj smrdljivi sos sto stavljaju u mek burgere, gadi mi se ona mast i secer iz industrijskog slatkog. Jer takva hrana i jeste gadna. Prazne kalorije. Probao sam i taj zbregov. Pa sam imao blagi set back. Hvala bogu nije se odmah ugradio u salo. Nego je voda izfluktuisala. I po mojoj proceni do Ng. Necu imati vene po stomaku, ali cu imati opet naziranje trbusnog zida. Sto je za moje godine ok, i nacin zivota koji zivim - citaj sedetarni po 8 sati i vise dnevno. sa 3 treninga nedeljno max. Kada dodje toplo vreme, gde mogu vise da provodim napolju, rendacu opet sakom po stomaku, nije frka.
Moral price je nemoj traziti alternativu , nemoj hraniti mozak, hrani telo. Sve je stvar navike, ali i volje da istrpis malo kako bi telo ubacio u drugaciji mod. To radi, ostalo nazalost NE RADI. Kao i sve u zivotu. Ako hoces prave rezultate, nema precica druze. Dzaba se krpis, to nije dobro TELO MOZE I MORA DA SE NAVIKNE NA DRUGI REZIM. DOKLE GOD SI VEZAN ZA HRANU KAO LEK ZA DUSU, NEMA OD TOGA NISTA.
I da sada dolaze slave, ng. Jbg ta dva dana se ne radi. Istina je bice prase u rerni, ruska , pihtija i sarma. Ali nece biti kolaci nece biti nikakav cuker. I nece biti sto je najbitnije alkohola, to nikako. Bice i slava posle. Sv Jovandza, posna riba i casticu se tada kolacima. Gledacu da napravim sto manju stetu. Gledacu makar da ne miksam mast i secer. Kardio ce biti 40 minuta ujutru naredne dve nedelje, plus ovaj fb sto odrzavam 3x i to je to.
Eto nadam se da ces izvuci nesto iz ovoga.
EDIT
Obrati paznju na svoje postove, ti skidas te kile godinama vec.. Jel shvatas da se ti boris sa karakterom predugo... Pa zavrsi taj proces vec jednom, kako se ne smucis samom sebi od tog zapocinjanja. Valjda ako si zapoceo nesto, valjda to treba i da zavrsis. Eto jebse sada, potrosih koliko na pisanje...