ako se ne mastis ne, ali nema takve stvari kao sto je deload uh, mozes da izbacis vode ako si se zavodenio, mada opet moze da bude od preteranog unosa soli ili da napravis pauzu sa kreatinom. Generalno ako pocnes da se mastis, trebalo bi da smanjis kalorijski unos, tu ti nece mnogo pomoci ni da se saltas sa uh na masti (mozes da probas), ali opet mora biti kalorijski manji unos. Tu se onda postavlja pitanje pa kako cu da gradim misic onda za dalje... e pa to je glavna zackoljica, da li je stimulans dovoljno jak, da li je potreban drugaciji pristup ? mozda si udario neki plato od koga ne mozes ocekivati vise dobitke brze kao nekada? mozda ti je potreban odmor... no iskreno na bulku nikada nisam poceo ozbiljno da se mastim ukoliko sam isao clean bez junk obroka uopste, veruj mi onoliko koliko je tesko na skidanju kila probusiti kasiku, toliko je duplo ako ne i troduplo teze JESTI mnogo clean. Uglavnom sam zaseravao stvar kada sam filozofirao sa te jednonedeljnim junkom, te na svaku drugu nedelju, te kao treba mi punjenje glikogena... NE ne treba ti, zato se to i zove bulk, kalorijski suficit, te neke dkralice su ti vise potrebne u nekim situacijama u deficitu...
I onda ako radis sve kako treba, ako se i desi da si se malo zamastio - ubacis dva HIIT treninga
da ne kazem kardija , das malo vise sebe na treningu i sve se to izregulise.
P.S da ne pretpostavis pogresno da mislim da ti pravis takve greske... samo sam naveo jer to je krucijalno CLEAN BULK znaci CLEAN FOOD... da li ces popraviti ins funkciju na bulku ako smanjih uh , tesko... da li mozes da povecas potrosnju a smanjih kal unos - MOZES, da li mozes da se bacis vise na vezbe koje angazuju vise misicnih grupa na jednoj sesiji - MOZES, da li mozes da radis jak FULL BODY trening, o da, dva put nedeljno NOGE- takodje, zapravo videces vremenom da je kljuc ako zelis JOS, sasvim normalno da ides preko i da se ne povredis u tom procesu ...
EDIT : #lipoinskakiselina #cimet # hrom