Sta mislite o Ella mleku sa 0.5% mlecne masti. Planiram da kupujem tokom rotacija, koje cu uskoro da pocnem (kad se zavrsi ispitni rok )
Na masi i mozes,ali nije bas za dijetu.Jeste da ima 0.5%m.m,ali laktoza je problem...
A sta ako kupi mlijeko BEZ LAKTOZE,sa malim procentom m. masti? Bas me interesuje koji su onda argumenti protiv mlijeka jer stvarno ne znam,a zelim da znam
a sti si sgiuran u to koliko % mm ima jel?
- proizvodi od mleka jesu proizvodi dobijeni iskljucivo od mleka, kojima je dozvoljeno dodavanje sastojaka potrebnih za njihovu proizvodnju, pod uslovom da ti sastojci nisu dodati kako bi delimično ili potpuno zamenili bilo koju mlecnu komponentu;
- sadržaj masti jeste maseni sadržaj (m/m) mlečne masti u mleku, izražen u procentima;
- sadrzaj belancevina jeste maseni sadrzaj (m/m) belancevina u mleku, izražen u procentima (dobija se mnozenjem ukupnog sadrzaja azota u mleku, izrazenog u procentima, sa faktorom 6,38)
-) sterilizovano mleko - mleko obradjuje se ultravisokom temperaturom (UHT)
-smanjenja sadrzaja laktoze se radi konverzijom u glukozu i galaktozu
Citat: "Laktoza ili mlečni šećer je disaharid koji se nalazi u mleku. Od monosaharida
u sastav laktoze ulaze glukoza i galaktoza. Prosečna količina laktoze u
mleku iznosi 4,8%. Laktoza je preko glukoze veoma važan izvor energije, naročito
za novorođene organizme (4). Činjenica je da se s mlekom ovaj izvor
energije dobij a znatno jeftinije nego glukoza iz drugih hraniva. Ustanovljeno
j e da razlaganje laktoze u njene sastavne šećere u organizmu regulišu fermentni
sistemi koji imaju sposobnost da prema potrebi transformišu i ove
šećere — glukozu u galaktozu i suprotno. Poznato je takođe da i galaktoza ima
esencijalnu ulogu za mlade organizme, jer je neophodna za razvoj nervnog
tkiva (4).
Laktoza ima veliko značenje i za preradu mleka. Proizvodnja kiselo-mlečnih
napitaka, jogurta, kiselog mleka, kefira i dr., upravo se zasniva na fermentaciji
mlečnog šećera u mlečnu kiselinu" -kraj citata
I na kraju
nadam se da iskreno znas (nadam se) koja vrsta proteina i u kom obliku cini najveci % mleka
Nije znaci fora da treba njupati kaj ti stara skuha samo manje,vec treba razumeti neke stvari
I ja bih voelo da umesto kuvane piletine mogu da jedem pecenu jagnjetinu i da se bavim sa ovim sportom-ali nesto ne ide,a vol"o bi.
Naglasavam i ponavljam-nema razloga plasenja casi ili dve mleka (na ketogenoj dijeti,ja ne bih savetovao,a ko proba i sam ce da vidi zbog cega) vec govorim o bulkingu npr
ali,ZASNIVATI unos B i racunati da si unzeo xxx gr ili % B iz mleka i to unositi kao vrednost-JE GLUPOST