Jbg, u bb nisam strucnjak vec rekreativac sa nekim trogodisnjim stazem, mada mi je logicki bilo upravo ovako kao sto je Milan Strongman napisao, jer ukoliko bismo pogledali upale, u velikim grupama traju skoro uvek duplo duze.
Ja vecim delom godine radim jednu grupu jedan dan ali me je interesovala i ova informacija po pitanju oporavka, pa cu pokusati da izguglam neko istrazivanje.
pa dobro
ja se eto bavim sa ovim nekih 25 god (manje /vise uspesno) ali ono sto mogu da ti kazem je da upale nisu merilo ama bas nicega tj moras da imas debelo iskustvno da bi ti upala bila pokazatelj npr pretrenirasnoti
neznam da li si nekada o tome razmisljao?
ili mozda u drugom pravcu da je upala veceg misica vise moguce iz razloga sto je za veci misic potreban i kompleksniji trening nego za manje (npr ledja VS biceps)
te i ukoliko smatras da je bicepsu laksse da se oporavi od bilo kakve vrste treninga nasuprot ledja,ono sto mogu da ti kazem a da nemas potrebe da guglas je da gresis
na interentu mozes da nadjes studija koliko god hoces i na zalost kakvih god hoces (veoma cesto pogresnih da ne kazem glupih) ali je stvar kako percepciras nesto,a na osnovu empirjskog iskustva
dakle
ukoliko tebi je sistem da vezbas dva x ned male misice donosi bolje rezulatete nego obratni sistem treninga (ako nekome u opste i treba tj ZNA kako da vezba bilo koji misic dva x nedeljno) onda nemas potrebe da trazis bilo sta,vec nastavis da vezbas tako i kao u svakoj sferi zivota-REZULTAT je merilo krajnje price
nadam se da se slazes