A kako ti znas da je to visak? Bolje da unosis vise nego manje b, nece u masti iz iskustva govorim...
Nije decko nikakve parametre dao da bi znao da je visak niti sta zeli ali je potpuno bespotrebno i skupo ako vec normalno jede ostale nutriente. A tebi stevo inace svaka cast za 365 kila belog godisnje, ja takav fanatizam nisam video u zivotu.
Imam 70 kg, visina oko 175. Na to bi trebalo da unosim 210 g proteina. Ako se ne varam, belance sadrži 10 gr proteina, a 100 gr mesa od 20 do 25 g proteina. Po tome sam sračunao da nekad unosim i preko 210 g proteina. Evo npr. danas mi je jedan od tih dana. Za doručak sam pojeo 8 jaja, sledeći obrok tuna, onda juneće meso (negde oko 200 gr), zatim u obližnjem grilu sam jeo belo meso na roštilju ( 200 gr), nakon toga opet junetina oko 200 g, i ostalo mi je još 200 gr za sledeći obrok. Pred spavanje 450 gr ella sira (100 gr sira ima 12 g B). To je, kada se sve sračuna, dosta preko 210 g proteina.
ALi problem je što ja ne jedem na silu, već mi prosto organizam vapi za hranom. Evo malopre sam pojeo 200 gr junećeg mesa i još sam gladan. Bez zaebancije, ne znam šta mi se ovo dešava. Već 2 meseca imam nenormanlo veliki apetit, kao nikada ranije, i nikada veću želju za fizičkom aktivnošću. Prošli mesec, konkretno u prve dve nedelje juna, sam bio u tripu da trčim 30 do 45 min. i u danima odmora. Trener mi je rekao da je to greška, jer ako radim masu moram da se odmaram, a ne da se trošim i na kardio.
E sad, ne znam dal nije dođšlo do nekog dodatnog lučenja testosterona, i da li je to uopšte moguće ili kakve to veze ima stim, ili ubrzanje metabolizma, ali ono što je sigurno da nikada nisam imao ovoliko energije i apetita.
Inače, treniram intenzivno samo tek 3 meseca. Ali još od avgusta prošle godine ja sam počeo da mršavim (mada ni pre toga nisma bio bogzna koliko gojazan) i to bez nekog fizičkog vežbanja. Ne znam o čemu se radi. Meni je blisko ovo da mi se možda ubrzao metabolizam :-