Ja to nisam rekao,nego samo to da ima boljih izvora uh od kukuruza.
I to upravo ti izvori, koje si najpre naveo. ![Smeško :)](http://www.realx3mforum.com/smf/Smileys/default/smiley.gif)
Promeni izvor edukacije ![Smeško :)](http://www.realx3mforum.com/smf/Smileys/default/smiley.gif)
nema razloga da ga menja
KOKICE SU SMECE
a ako neko cita izvore edukacije koji njemu odgovarju usima-to je onda druga prica i ne mora da znaci da su ti izvori RELEVATNI u stvarnom sevetu
daklem:
Prosecna kalorijska vrijednost na 100 g je od 450 do 650 kcal.
To znaci da, ako pred bisokop dvoranom uzmeš veliku porciju ili kao nas drugar Boban-kanturinu,kako i sam kaze, za vreme jednog filma mozes u sebe staviti blizu 1000 nepotrebnih kalorija.
Manje-vise je poznato da su kukuruzne kokice (popularnije u SAD-u, a manje kod nas) kalorijska "bombica" ovisno o tome kako su priredjene - s maslacem ili bez njega, s uljem ili bez njega, s kikirikijem ili bez njega.....
Postoje naravno studije po kojima su kokice odlican izvor andikdansa a narocito beta karotena ,zeaksantin i lutein,ali to bi ipak trebalo da vredi za ljude koji se dnevno hrane sa smece hranom pa im kokice dodju kao DIET FOOD a ne nesto sto bi trebalo unositi redovno
Prosecna masnoca kokica bez dodatka ulja ili maslaca iznosi 9,5 g na 100 g. Kada se dodaju masnoce, np ulje, masti se dramatično penju cak na 43,5 g na 100 g. Nije tesko zakljuciti da je njihova energetska vrednost oko 600 kcal na 100 g.
Sada ce se javiti ono koji ce reci-ako se uklapa u ukupnan cal unos to je ok.
super
Samo sto me zanima ako je nekome ukupan cal unos 2500 cal u toku dana i od toga odbije minimum 600 cal od kokica koje su PRAZNE KCAL pa koji se q..c onda muci.
Ko voli-neka izvoli
Pedja, volis malo da izvrnes reci? Kokice - kukuruz = nije isto?
Ciljam na to da ne postoje samo 3 izvora UH. Kukuruz i kokice u ulju su dve totalno razlicite stvari
Iako naravno kokice klasicne su junk tezak, osim ako ih spremis u macademia ulju, malo je skuplje u BG ali jebiga, su jako dobar izvor uh i masti, a narocito kad jedes 3 vrste uh 3 godine kako verovatno 98% ljudi sa foruma radi - keyword: Food allergie.
Da ne pricam o ovom racunanju kalorija, cas gledas kalorije, cas ne gledas, cas jedno, cas drugo? Uzmi pirinac i maslinovo ulje, pojedes 600 kcal, i sjebao si se, znaci ne moguce je pojesti ispod 600kcal? ili jednostavno pojedes pola porcije od 600kcal ako ti je vec cilj kcal deficit..
lako je dokazati da neko nije upravu kad mu izvrnes reci i dajes primere sa ovim kalorjama, ne znam odakle ti tih 600kcal ali kako god, ako ih spremis kako treba, kokice su jako dobar snack uz film, i u 600kcal ima jako puno, osim ako ih ne kupis ispred bioskopa
Ove studije o kukurzu gde nalazis ne znam, ali definitivno mislim da nisu primarni izvori tih nutrijenata
P.s. ovas ima 8gr masti na 100grama isto
Maltene isti odnos zasicenih : mono zasicenih: poli zasicenih.
UH takodje slicno, malo visi GI, jer imaju manje vlakana, ali i to se da nadoknaditi drugim namirnicama, kombinacija je kljuc, iako su mi ovsene omiljeni izvor uh, u kombinaciji sa nekim namirnicama, idalje imaju mnogo vise glutena nego npr taj Kukuruz, koji ne svrstavam u svoju ishranu, ali ne bih rekao da ne sme da se jede ili da je los.
Ok striktna pre contest dijeta je drugo, pricam o rekreativcima koji palamude o zdravom nacinu ishrane sa 5 namirnica u svojoj ishrani i jednim jedinim putem, koji mnogima ne ide od ruke(uprkos dopingu).. Naravno cast izuzetcima
p.s. tkaodje jeftina a kvalitetna zamena za makademija ulje je kokosovo ulje, srednjolancane zasicene masnoce su ocigledno se pokazale dobrim za zadravljem, zglobove i fat loss, takodje mozes videti da ih svaki trener uvrstava sve vise u ishranu, maslac od krave koja se hraniaa u prirodi takodje
p.s. dodjavola ako su prazne kalorije, neesencijalne svaki uh jesu, ali prazne, kako to? meni kukuruz ce dati skoro jednako energije kao i beli pirinac, pa i vise ako sam jeo pirinac 3 puta dnevno 3 godine..