Pozdrav ekipi,
Novi sam clan(zapravo bio sam prije par godina na forumu, dok sam se bavio drugim sportom, i dobio konstruktivne odgovore u vezi nekih nedoumica.Hvala jos jednom, evo i nakon par godina)
Bukvalno cijeli zivot se bavim sportom, ali eto u zadnje vrijeme sam se okrenuo da probam neku ozbiljniju spiku sa teretanom.Dakle nista takmicarski, nista anabolici, ali cilj mi je eto neka naturalna iznadprosjecna forma.Nisam totalni laik, ali ne mislim ni da znam dovoljno o ishrani u globalu.Pogotovo o povrcu i vlaknima(tek sam ih skoro poceo jesti).
Trenutno jedem:
1. obrok cim ustanem shake(mjerica wheya, banana, mlijeko , ovsene pahuljice, grozdjice susene)+D3+2xomega3+
zink
2.Ovaj iznad me drzi jako slabo(inace nekruta hrana me ne zadovoljava toliko),pa max 90min nakon istog jedem 5jaja(sa 2-3 izbacena zumanca, ovisno kako ih razbijem
)
3.Riza/krompir+piletina+brokula
4.isti kao i 3
5.svjezi sir prije spavanja i zalijem sa 10g glutamina
Nekada raspodijelim meso i na 3 obroka, ovisno kako se osjecam i koliko sam spreman pojesti.
Prije treninga uzimam kofein, taurin i b-alanin.Za vrijeme treninga pijem oko 1l vode sa 10g bcaa,a nakon istog dextroza i whey.
Da li je ovo ok pristup, za nekoga ko nema ambicije da ide uopce na masu ili neke bas restrikcije bilo kojeg nutritijenta, jer ja nemam problem ispostovat slican scenario tokom cijele godine, uz par opustanja?