Polako polako sa zakljuccima malo
Oskidacija ,glukoza itd-ko je rekao bilo sta o tome?
Slobodan malo je natuknuo,ali nije razradio do kraja.
Ukoliko se protein moze koristiti kao energija (sto je jako losa opcija),to znaci da ako imamo energije,unosimo visak necega.U tom slucaju proteina (pod uslovom da se ne unose UH).Ako imamo visak energije,sigurno ne bi on izasao iz tela "tek tako" i na zalost po nas,vec on mora da zavrsi negde,a zavrsava na zalost tamo gde ne treba.
I sam sam nekada bio veliki pobornik "zderenja" i nazdiranja sa proteinima,i jednostavna je stvar bila da nesto nije radilo kako treba.Odlazio sam mnogo u vansezni gore,a to je bilo zbog viska UH -ok...
tada sam smanjio uh,a ostao na visokom broju B i opet sam imao problem.pitam se pitam -zbog cega
tako da pustimo sada pricu o oksidaciji,glukozi i ostalim sranjima
pitanje je ISKORISTLJIVOST
dakle,sve i da se telo resava viska (sto nije tacno),koja je poenta unositi nesto sto nema smisla i nema potrebe?
Isto bi bilo da imate autombil u koji staje 50 litara goriva i vi krecete na put od 100 km i po svima taj automboli trosi 10 litara na 100 km,a vi imate u rezervorau 50,ali ipak sipate u kanticu jos dodatnih 10 i stalvljate u gepek da se ima-GLUPOST morate priznati..