Februar 02, 2025, 05:56:47 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.479 poruka u 18.771 tema - 20.981 članova - Poslednji član: AlbertAspek
X3MShop banner

Autor Tema: Blic pitanja!  (Pročitano 3456768 puta)

Van mreže Pirat

• Super-heavyweight Member
Odg: Blic pitanja!
« Odgovor #14100 poslato: Februar 01, 2025, 10:11:25 pre podne »
Ma da, trebalo bi znati koja je hrana kaloricna a koja nije i tu se prica sa kalorijama zavrsava. Da ne ispadne jeo sam zdravi kikiriki puter, ne znam zasto vaga ne mrda...

Van mreže RockNroll

• Član
  • *
« Odgovor #14101 poslato: Februar 01, 2025, 10:41:42 pre podne »
Ok, ali nisam shvatio pravilan izracun kalorija.
Ako nije problem da mi kazete tocan nacin od dva koja cu navesti.

1. SHEMA Dakle mene zanima dali se kalorije racunaju 1gr proteina = 4kcal, 1gr ugljikohidrata = 4kcal, pa bi ovaj jelovnik sadrzao 1120 kalorija ili se to opce ne racuna tako
2.SHEMA vec po tablicama na internetu treba traziti hranu po gramazi i kad izbaci koliko neka namirnica ima kalorija prema gramazi tek onda to racunati i zbrojiti na kraju? Na taj nacin jelovnik ima 1318 kalorija.

1. SHEMA ako racunam 1gr proteina=4kcal to onda ispadne na 150grama pilecih prsa 31gr proteina x 4kcal=124kcal.
2. SHEMA Ako se racuna da odem na neku stranicu i potrazim koliko 150grama pilecih prsa ima kalorija, to ispadne 180kcal.

Dakle po prvoj shemi jelovnik iznosi 1120kalorija, a po drugoj shemi 1318 kalorija.

Koja od te dvije shema je ispravna za računati unesene kalorije u danu?

Van mreže Pirat

« Odgovor #14102 poslato: Februar 01, 2025, 11:01:22 pre podne »
Bolest...

Van mreže RockNroll

• Član
  • *
« Odgovor #14103 poslato: Februar 01, 2025, 11:58:58 pre podne »
Bolest ili ne, pitam za ispravan nacin racunati, vidim da izbjegavas odgovoriti striktno ono sto sam pitao, dakle ocito ne znas ni sam, a pametujes. Prema tome, ukoliko ne znas ili ne zelis odgovoriti, molim te zaobidi moj post, a ne sta si svakom loncu poklopac, a nikome ne odgovoris na pitanje vec namatas i pametujes, boze…

Van mreže Pirat

« Odgovor #14104 poslato: Februar 01, 2025, 01:01:15 posle podne »
Citat
onako kako si napisao,
To ti je sesti post iznad...  jel postoji neka jezicka barijera da se shvati? Treba li da tumacim sta znaci kada nekome napises da je nesto onako kako je napisao?
« Poslednja izmena: Februar 01, 2025, 01:18:35 posle podne Pirat »

Van mreže RockNroll

• Član
  • *
« Odgovor #14105 poslato: Februar 01, 2025, 04:25:33 posle podne »
Pa ne postoji barijera, nego sam napisao dvije verzije, potvrdio si da je tako, ali nisi naveo koja shema od te dvije, zato nisam razumio pa te ponovo molim da kazes koja je verzija ispravna ako nije problem…

Van mreže Pirat

« Odgovor #14106 poslato: Februar 01, 2025, 05:15:08 posle podne »
Nebitno, koji god metricki sistem da koristis drzi se njega, tj drzi se jednog, uvek ce biti odstupanja. I to je nemoguce izracunati u tu preciznost koju si zamislio

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14107 poslato: danas u 02:18:16 posle podne »
Ok, ali nisam shvatio pravilan izracun kalorija.
Ako nije problem da mi kazete tocan nacin od dva koja cu navesti.

1. SHEMA Dakle mene zanima dali se kalorije racunaju 1gr proteina = 4kcal, 1gr ugljikohidrata = 4kcal, pa bi ovaj jelovnik sadrzao 1120 kalorija ili se to opce ne racuna tako
2.SHEMA vec po tablicama na internetu treba traziti hranu po gramazi i kad izbaci koliko neka namirnica ima kalorija prema gramazi tek onda to racunati i zbrojiti na kraju? Na taj nacin jelovnik ima 1318 kalorija.

1. SHEMA ako racunam 1gr proteina=4kcal to onda ispadne na 150grama pilecih prsa 31gr proteina x 4kcal=124kcal.
2. SHEMA Ako se racuna da odem na neku stranicu i potrazim koliko 150grama pilecih prsa ima kalorija, to ispadne 180kcal.

Dakle po prvoj shemi jelovnik iznosi 1120kalorija, a po drugoj shemi 1318 kalorija.

Koja od te dvije shema je ispravna za računati unesene kalorije u danu?

Ti si u PROBLEMU sa sve i jednin nacinom jer 1100 ili 1300 cal je iznos koje zene s 50 kg tezine konzumiraju, tako da taj broj kal moze samo u bolest da te odvede.......to je jedna stvar.

Druga stvar je da je TOTALNO nebitno na koji nacin racuna POCETNU TACKO izracuna BMR I TDEE jer se ne racuna samo cal vec i sve ostalo, ali na zalost sve mi se cini da to teb nije jasno i da si ti dosao po odogvor koji ti zelis da cujes, a ne koji je ispravan

ali ok..

evo, probaj ovde

https://www.dijeta.net/bmr-tdee-kalkulatori/

Van mreže Pirat

« Odgovor #14108 poslato: danas u 03:15:51 posle podne »
Sve te racunice su go penis u odnosu na praksu ako cemo iskreno i stvorena su za lenja dupeta koja teretane nisu videla. NIKO ALI NIKO ZIVI KO TRENIRA I IMA NAVIKU TRENIRANJA ne gleda kalorije. OVO JE PORUKA ZA SVE SA OVAKO BALAVIM PITANJIMA. BEZ MIN 3,4 MESECA KONSTANTNOG TRENINGA , NEMOJTE NISTA DA RACUNATE OSIM UNOSA PROTEINA. I TO JE STVAR ODOKATIVNE PROCENE DA MORATE U 3 OBROKA IMATI KVALITETAN, ZIVOTINJSKOG IZVORA, PROTEIN. TEK NAKON TA 3 MESECA, tek tada pocnite da se bavite sa uh i mastima.

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #14109 poslato: danas u 03:18:29 posle podne »
Sve te racunice su go penis u odnosu na praksu ako cemo iskreno i stvorena su za lenja dupeta koja teretane nisu videla. NIKO ALI NIKO ZIVI KO TRENIRA I IMA NAVIKU TRENIRANJA ne gleda kalorije. OVO JE PORUKA ZA SVE SA OVAKO BALAVIM PITANJIMA. BEZ MIN 3,4 MESECA KONSTANTNOG TRENINGA , NEMOJTE NISTA DA RACUNATE OSIM UNOSA PROTEINA. I TO JE STVAR ODOKATIVNE PROCENE DA MORATE U 3 OBROKA IMATI KVALITETAN, ZIVOTINJSKOG IZVORA, PROTEIN. TEK NAKON TA 3 MESECA, tek tada pocnite da se bavite sa uh i mastima.

🫵🫶

Na mreži boltthrower

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #14110 poslato: danas u 05:30:20 posle podne »
I ja mrzim tu dubiozu s kalorijama, totalno nebitno i glupo. Još kad krenu s zakonom termodinamike, samo još da smo parne mašine, pa da se to na nas odnosi al jbg 😂

Samo računaj makrose i to je to