Ma ja sam misljenja da nije pretreniranost,ako gledamo u tom smeru onda bih pre rekao losiji odmor i san.Ali kapiram da me ovo napadne samo kad klonem fizicki tipa dodjem kuci odmorim,jedem i kao nov sam,a pre 2-3h me to kao treslo,vrtelo u stomaku isl.Ali nije nesto sto mi utice na kvalitet zivota jednostavno sam radoznao pa pitam svasta.
Btw imao bih jos jedno pitanje o totalno drugoj temi.Naime 2-3 god kuburim sa kolenima,mr pokazao blago ostecenje u obe hrskavice i u oba prednja ukrstena ligamenta.Svakodnevno sam imao probleme sto se tice bola u kolenima,najvise kad stojim u mestu ili kad pravim neke kratke korake,onako na sitno tipa kao kad cekate u red u marketu pa se gegate to su mi bile situacije za plakanje,a recimo kad pustim hod i malo brze hodam ili kad hodam ili trcim uzbrdo nije bilo bola skoro uopste.Ovde sam se na forumu savetovao sa piratom u vise navrata na privatnim porukama i od skoro mogu da kazem da sam resio problem za koji sam mislio da nikad necu.Najvise sam se fokusirao na jacanju kvada,konkretno od vezbi najvise sam vozio bajs u teretani,iskoraci,cucanj(bodyweight) ili neke male tezine i jos par vezbica sam radio u maloj manjoj kolicini,za glut,za listove i za tibialis.Kapiram da mi je najvise pomogla bicikla jer sam nju najvise radio. Ali naime kako su kolena bivala sve manje bolna tako se bol povecavala u donjim ledjima
i sada sam dosao u situaciju da me kolena ne bole a donja ledja sam ukočio baš.Recimo nemam problem da podignem nesto sa poda iz mrtvog dizanja ali good morning pokret nema sanse da uradim ili da se namestim u pretklon za veslanje isto nema sanse.. Da li je moguce da sam se na bicikli sjebao ja sam to sa time povezao.Da li da odem kod nekog fizija na masazu nesto,ne znam sta bi radio.Nije bol vise kao da nemam snagu,kao da je misic pod konstantom upalom,tenzijom takav osecaj...