Vidi, ja idem kod kiroprakticara u proseku 5, 6 puta godišnje, imam dh u vratu zbog sporta kojim sam se bavio, bolje da ti ne pričam koje simptome to izaziva i do kog ludila dovodi... i to zahteva redovni maintaince, što podrazumeva da meni ledja nikada, pogotovo taj gornji rameni pojas ne sme da ne bude u formi, punoci, to mi je primarna mišićna partija i izduzenje vlakana mi je mnogo značajno...
Znaci poslednjih 5, 6 godina, a radio sam i kontrolne snimke, to miruje... Naravno dok sam ja provalio šta sve meni prija, od izbora vežbi. Načina treniranja tokom deficita/suficita, jastuka, dušeka... Usinuo sam se sigurno 100 puta... Naravno te promene vremena, pokreću i kalcifikate(leto je najbolje jer se kalcifikati skupljaju, jesen najgora kao i nagla zahladjenja, kada se oni natope i nabubre i prave sranja...zato neki misle da su leti rešili probleme sa zglobovima, a to je samo maska)
NO poenta price je da kombinacija dekompresije kičme i vežbe prilagodjene trenutnom stanju i formi si rešenje... Kažem ti moraš naći jako dobrog kiro... I fizio terapeuta, inače slaba valjda... Jer sam siguran da ti kifoza pravi pritisak na nerve, tako da dzabe masirati mišić... E sad kako bi ti to hendlovao, to mora neko strucan da vidi proceni, vidi snimke itd...