Znam da skoro svi, ako ne i svi bilderi uzimaju t3. Ali to ne znaci da ce mi t4 pre ili vise ostetiti HPTA osu. Ne znam odakle tebi, necu ti vise persirati, takve informacije. I sta sam ja toliko krupno pogresio da bih izazvao kod tebe ovu reakciju. Nije mi prva kura, daleko od toga. Nema potrebe da pisem ovde o tome jer izgleda ce kao da se pravdam ili dokazujem. Nemam potrebu za tim. Pitao sam za savet u vezi sa doziranjem norditropina, i tu bih se zadrzao. Drugi saveti kada mi budu trebali napisa cu drugu temu o tome.
Imam 180 i.u. Prvi put uzimam GH. I isao sam na sigurno. Dobro su cuvane,i rok trajanja nije istekao.
Nemorate da mi persirate ali treba da se EDUKUJETE u Vasem interesu (ovo drugo je stvar kucnog vaspitanja i neporemecenih hormona)
kao sto rekoh
NARAVNO NITE TAKMICAR i BACATE PARE
razloga je vise
jedan od tih je da uzimati NAJSNAZNIJE hormone i potpuno remetiti rad bilo koje od zlezda pogtovo tiroide je APSOLUTNA GLUPOST da bi izlgedao dobro na strandu ovo leto
Niko ovde ne govori ni o cemu vec o cinjenicima,i neznam zasto si dajete za pravo u opste da (dobro,neka je i 5 kura
) a prva sa hormonom pricate o tome u njmanju ruku kao da ste svestski prvak u body bulidingu i da iza sebe imate GODINE EMPIRIZMA sa upotrebom lekova a sve sto znat o istim je:
-da koristite smesnu hemiju jer se bojite gynekmastije t nezeljenih efekata (primo u velikim dozama i test u malim) jer je to pretpostavljam bezbedno:D-naravno,Vase slike bi mnogo toga objasnile i mene demantovale
-da ste odlucili se da uzimate GH a citajuci o tome kako je to svemirsko bla bla bla bla,ali ipak posto vi STE EDUKOVAI ste odlucili da ne uzimate nista drugo osim GENO ili NORDI (jer je tamo neko na USA forumu napisao to i to i to.>Dakele ne sporim da su farmc stvari uvek bolje od UNDERGROUNDA ali dagi moj gospoidine pored zaustavljnja rada TIROIDNE ZLEZDE vi ce te da uradte i blagi hormonalni pormecaj pa usled upotrebe GH u SMESNIM DOZAMA i upotrebe t4 (mislim da cak ni za to nemate plan),a trebalo bi da imate da sebi uradite sto manju stetu (mada je to u principu nemoguce jer ste odlucni u svojoj nameri da VI O OVOME STE SVE DOKTORIRALI)
samo ovlas:
stitna zlesda je zlezda koja izlucuje hormone stitnjace T3 i T4 ( tiroidni hormoni) koji kontrolisu brzinu kojom se odvijaju telesne hemijske funkcije ( brzina metabolizma) u telu bla bla bla bla
-U mozgu postoji jedan dio koji se zove hipotalamus (zanimljivo ha), koji luci hormon TRH, a smsesten je tik iznad hipofize.On dseuje na hipofizu stimulirajući je na lucenje njenog hormona koji se zove TSH, a on zatim stimulis stitnjacu koja
luci T4 i male kolicine T3. Ova tri organa i njihovi hormoni koje luce ( TRH-hipotalamus, TSH- hipofiza i T4,T3-stitnjaca ) u medjusobnoj su vezi. Bdw-posle ove akrobacije,odite u bilo koji privatni lab da vam se urade analize na LH,FSH,TSH-mislim da necete biti sretni (da,ovo nam se svima dogadja koji uzimamo to,samo se vracam na gore sto sam rekao-DALI JE VREDNO ZBOG STRANDA?_
ali i posto odo na trening i ne zelim da ucestvujem vise u ovoj temi jer vidim da je bezpredmetno,napisati cu jos samo nesto sto bi i POTPUNO NEUKOM bilo jaasno sta sam hteo da kazem:
Hormoni st zlezde nalaze se u krvi u dva oblika. postoji hormon tiroksin ( T4) i trijodtironin ( T3)
Tiroksin ( T4) stvara se u stitnoj zlezdi, ima slab učinak na ubrzavanje metabolizma(nadam se da vam necu srusiti snove ha?).
Tiroksin se pretvara u jetri u aktivni oblik trijodtironin ( tiroksin + jod)
Trijodtironin ( T3) dakle u oko 80 % se stvara u jetri iz T4, a preostalih oko 20 % stvara sama stitnjaca.
PRETVARANJE-P.R.E.T.V.A.R.A.NJ.E--T4 u T3 u jetri ali i drugim organima, nadziru mnogi faktori ukljcujuci i trenutne telesne potrebe kako bi potrošnja i stvaranje hormona bili u ravnotezi ETC ETC ETC ETC ETC.
a glukofaz, i recenica (inuslin necu ali hocu glukofoaz,gluformin hocu) ili bilo koje drugo ime za nesto sto ne povećava telesnu proizvodnju insulina i zato ne povećava telesnu težinu, sam lek radi tako da postize pojacanim iskoriscavanjem glukoze u perifernim tkivima, smanjenjem deponovanja glukoze u obliku glikogena u jetri i usporavanjem apsorpcije glukoze u crevima...
prevedeno
VI hocete da uzimate gluformin kao ZASITTU!!!!!!!!!!!
STO JE ZASTRASUJUCE NEZNANJE
s postovanjem i neka Vam je sa srecom