Pozdrav svim članicama i članovima foruma. Već neko vreme čitam i pratim forum, i rešio sam napokon da odvojim i malo vremena da se predstavim.
Imam 22god. visok sam 183cm i težak oko 80-82kg. Počeo sam redovno da treniram i pravilnije da se hranim početkom ove godine (nova godina mi je došla kao neka prekretnica da promenim neke stvari u životu
pre toga povremeno sam trenirao sa velikim pauzama, uz sve moguće blagodeti noćnog života
dakle skroz bez podrške suplemenata i pravilne ishrane..
E sada, ostavio sam sve poroke, batalio u potpunosti alkohol, gazirana pića, sokove, slatikše, hleb...
Treniram 5 puta nedeljno (radnim danima), jedan dan-jedna mišićna grupa, 45min-1h tegovi, nakon toga pola sata kardia. Vikendom odmaram.
Moja trenutna ishrana izgleda otprilike ovako:
1.obrok 7:30h - 100g ovsenih (sameljem ih i potopim preko noći) i dodam mericu whey-a ujutru + 2 kapsule supermulti.
2.obrok 10:30h - 5 celih kuvanih jaja, konzerva tunjevine u celim komadima (isperem je u vodi, iako je ona bez ulja), glavica crnog luka, kašika maslinovog ulja.
Izmedju obroka 2 i 3 pojedem jednu voćku (jabuka ili grejp).
3.obrok (pred teretanu) 14:30h - 150-200g fileti oslića/soma ili šnicla od junećeg buta, 100-200g barenog krompira, salata od mešanog povrća i često ljuta papričica
4.obrok (pola sata nakon pwm-a) 18:30h - 150-200g pilećeg belog, 100g pirinča, od povrća sirova paprika, paradajz.
Izmedju obroka 4 i 5 ponekad dodatno popijem mericu whey-a.
5.obrok (pred san) 22:30h - 200g ella sira, 30g badema.
Ujutru na prazan stomak, pola sata pre prvog obroka pijem 2 kapsule kre-alkalina.
Pre treninga sat vremena pijem 200ml kafe, pola sata pre l-carnitin, a neposredno pred trening 2 kapsule kre-alk, bcaa, glutamin.
U toku treninga pijem tečne amino kiseline.
PWM-merica whey, 20g dekstroze, bcaa, glutamin.
Do skoro sam uzimao i omega-3 kapsule kojih mi je trenutno nestalo.
Pijem 8-9 litara vode dnevno, to ne radim što mora ili ne znam šta, već mi jako prija i navikao sam.
Rezultatima sam za početak zadovoljan, izgubio sam već dosta sala za ovo kratko vreme, a dobio na snazi i izdržljivosti.
Uslikao sam nekoliko fotki na brzinu, onako u prolazu bez nekog montiranja, malo je lošiji aparat, ali se vidi
Sve ovo što radim je strogo rekreativno, cilj su mi dobar imunitet, zdravlje i održavanje neke solidne gradje...
Dobrodošle su mi sve sugestije i komentari na moju ishranu, način treniranja...
puno cenim, uvažavam i primenjujem sve savete iskusnijih vežbača.