Pedja je skupio jos jednom snage - bas pre neki dan, da objasni jako lepo...
Tako da, ljudi jbt, umesto sto citate ko je sta od junka pojeo, fokusirajte se na neke malo BITNIJE stvari...
...ja sam o dextrozi tj prostim secerima toliko puta vec pisao da me odista vec mrzi da se ponavljam po ko zna koji put.
ja sam jedan od ljudi koji je do pre 5 god uzima 100 gr u pwm
pad je drastican iz razloga sto je dokazano U EMPIRJI i to nisam ja dookazao ali sam PRIMENIO i uvdeo da je najblje iz razloga sto svaki oblik prostih secera a koji je nama potreban imas razlciti pik tj udar na pankreas
pa je tako dextoroza najvece smece kada je u pitnju prosti oblik secera ,ali je opet sa druge strane NEIZBEZNA i kombianciji
ovo ti je prica o vitargu,pure muslce carbsu,waxy ILI OSALIM OBLICMA SECERA koji se danas stavljaju u pwm
razlog tome je npr
dextorxa ima udar na pankreas da POSTEPENO izlucuje inuslin,ali sto je najveci problem je taj sto da odrzava na visokom nivou dugo vreme tj previse i ostaje visok cak i posle zatvaranja WoO
MALTODEX ima udar snazean i brz i veoma brzo iritra pankreas,naglo poidzie inuslin,ali isto tako jos brze pada-OPET NIJE DBORO jer se ne stigne odraditi citav proces guranja gradivnih materija u plazmu
waxy je tu negde srednjih vrednosti ali ni on nema neku narocitu sposobnost da inuslin buse staiblan oniliko koliko je potrebno
dakle,pricam o dozama u kojima se do sada korostio secer a to je od 45 pa na vise!!!
zasto sada postoje mesavine SVIH ovih secera,u veoma preciznim kolcinima tipoa 4x 5 ili 3 x 7 gr ili kako god (ovisi od brenda do brenda) koji sa svojim idealnim omerom uticu na pankreas tacno onako KAKO BI TREBALO da uticu a to je da
1.iritiraju pankreas (svako u svoje vreme -kada treba)
2.inuslin uz pomoc njih je u stabilnoj koncnetraciji citavo vreme dok traje wOo
3.INSULIN pada tacno onim redosledom kojim je i podginut sa tim da nema kasnije rizika od insulinksih rupa i nenaadnih udara (kada im nije vreme)
ovde udare ti naravnoNEMOZES da osetis (postoje i neretki slucajevi da se oseti ohoooooo,i te kako u vidu hypo-a..zamagljken vid,nekontolisano znojenje,mucnina,nedostatak apetita i sl) ali NE MORA DA ZNACI tj da se oseti da je nivo secera u krvi previse nizak sto za sobom nosi mnoge posledice po ili REKREATIVCA ili ONOGA KO JE I MALO OZBILJNI
ovo je UKRATKO i nadam se da odista sam uspeo u kratkom izlaganju da resim ove stvari
Takodje, meni nije odgovarala veca kolicina dex-a u pwm, jer mi zatvori dosta apetit, i onda ne mogu u prvom sledecem obroku da jedem kako treba...