Seko a da ti gledas ishranu drugih clanova(clanica) i manes se iskopavanja ne postojeceg
Zadnji put na ovoj temi matere mi!
1. Nema obroka bez proteina, kompletnog zivotinjskog a ne nekih biljaka.
2. Kompleksni UH koji treba da se jedu : Pirinac 100gr(79UH)
Krompir 100gr(20UH)
Pasta 100gr(od 55UH-80UH zavisno od proizvoda)
3. Voda tokom celog dana, minimum 8 casa, hladna po mogucnosti.
4. 4-5H pre spavanja izbegavati UH, zelenis moze.
5. Fibre UH ili ti zelenis i semena ljudski organizam ne moze da iskoristi, tako da se njihova UH vrednost ne racuna i jedini razlozi zbog koga se uzimaju su zdrave masti/crevna flora/vit+min/lipoliza..
6. Kombinovanjem skrobnih/vlaknastih UH i Proteina dobijamo usporenu razgradnju i apsorbciju proteina a samim tim i duzu koncentraciju AK u krvi plus termogenezu.
7. Zdrave masti ili ti EFA su neophodne za razne procese u organizmu i njihova kolicina zavisi od ciljeva, ali je neka opsta mera od 30-100gr, da bi imali kompletne EFA treba nam sve tri skupine ALA/ EPA/ DHA.
Prva(ALA) se nalazi u namirnicama biljnog porekla maslinovo/laneno/susamovo ulje kao i u razlicitim semekama i orasastim plodovima (lesnik/badem/orah/kikiriki/avokado..).
Posto ljudski organizam nema enzim da razbije celo zrno, na primer laneno seme mora biti samleveno ili potopljeno da nabubri u vodi, inace cemo ga izbaciti u izvornom obliku, ili ti propasce kroz nas.
EPA i DHA se iskljucivo nalaze u ribi i morskim plodovima, tako da ili jedite svakodnevno ribu ili koristite omega 3 kapsule. Flex seed oil i raznorazni suplementi ukljucujuci sva ona sranja iz apoteke nisu adekvatna zamena i mogu se koristiti samo u konjukciji sa fish oil-om.
8. Da sve ovo ispratite a zanemarite aerobnu i anaerobnu aktivnost nece te skinuti nista vredno pomena.
Ako sam nesto zaboravio slobodno me dopunite.
Koleginice da li je sad jasnije?