..pozdrav svima.. zovem se boban, clan sam ovog foruma od novembra 2010 godine i od tad sam u teretani, tj tad je poceo mukotrpan, bolan i jako znojav rad..
..na pocetku sam ima svega 62 kg, sto bi se moglo reci na 183 cm koliko sam visok, sto bi se moglo reci na tu visinu, anoreksija, jednostavno metabolizam je przio sve zivo sto sam unosio i to velikom brzinom..
..sve do kljucnog momenta kada sam rekao sebi '
DOSTA JE BILO', i tako rijesio da se bacim na citanju tekstova o bodybuilding - u, i da primjenjujem iste na sebi..
..veliku zahvalnost dugujem pedji petrovicu, jer bas njegovi tekstovi u moru drugih su mi bili kao svetionik u noci punoj bure..
i, kao i mnogi ovdje, stigao sam do onog sto sam bio jakom voljom ( KOJA JE NAJBITNIJA KAKO U OVOME TAKO I U ZIVOTU), zacrtao.. tj neki normalan izgled i sto je najbitinije za mene, da se osjecam zaista kako bi rekli - PUN ZIVOTA..
visok - 183 cm
trenutna tezina - 78 kg
--------------------------------
trenutna ishrana: ( varira, nije idealna, ali, dovoljna za odlazak u teretanu)
prvi obrok - 1 mjerica whey - a + 150 g ovsnaih
drugi obrok - 5 przenih jaja + 200 g rize
treci obrok - tunjevina 130 g + 200 g kuvanog krompira
cetvrti obrok - piletina 150 g + 200 g rize
peti obrok - ella sir 100 g
posle treninga whey + kreatin
..naravno ubacim cesto u ishranu badem, kikiriki, smoki + voce, salate..
..od vitamina koristim 2 g C vitamina dnevno, vitamin B i E..
..nisam koristio nista od suplemenata nekih pola godine unazad, pa sam poceo prije 10 dana pripreme za ljeto i malo jace treninge.. tj koristim whey + kreatin (to je sve sto sam ikad i koristio od preparata)..
trening:
5 puta nedeljno, svaka misicna particija zasebno..
..moj savjet za ovako kratko vrijeme a opet u neku ruku dug je period iza mene, ako uzmem u obzir da do sada nisam imao pauzu vecu od 3 dana za sav ovaj period, da jednostavno jakom voljom pobijedite sve ono sto vam se u pocetku cini nedostizno.. ja sam prvih 3 mjeseca gurao, vukao, jeo, spavao, a rezultati su bili jako losi, gotovo neprimjetni..
..ali, opet nisam dao da budem pobijedjen i nastavio sam da guram, jedem, spavam, i sve tako dok jednostavno moje tijelo nije pocelo da reaguje.. pobijedio sam sebe, pobijedio sam svoj metabolizam, tj konacno smo postali prijatelji, konacno je shvatio da je moja jaka volja puno jaca od njegove NE - volje..
..moja trenutna figura, slikano prije par dana:
..nemam slika kada sam bio jako mrsav, tj nemam bez odjece, a i ne trebaju mi..