Наравно, најбитније је да у канти од 2кг има стварно 2кг. Међутим, не слажем се да је немогуће или нека компликација направити мерицу за сваки производ. Причамо о парчету пластике које се наручује заједно са амбалажом у великим количинама. Није обавезно ни да ново паковање има ону згодну ручку, па је има. Мерица је најмањи проблем у целој причи око освајања технологије новог производа.
Уосталом, то парче пластике се зове мерица јер нешто мери. Иначе би се звала кашика или тако нешто.
Иначе, на етикети пише да је Serving size = 1 level scoop, што је од прилике 30г. Наравно да ће можда то бити некада 28, некада 32, али то је то од прилике. Небитно је да ли је паковање од 900г, 2.5 или 3.5кг, ако је исти производ у питању, мерица мора да одговара оном што пише на етикети.
Свака претходна је одговарала по тежини, није ми ово прва канта The казеина, тако да ми је ово скроз чудно, а знам да се дешавало да зајебу са етикетама и декларацијом, па сам помислио да је и сада тако нешто случај.
Сад сам проверио и видим да је мерица иста као за The Аmino Whey (70ml). На етикети пише да је 1 heaping scoop ~ 28г. Измерио сам и моја вага показује 30г. То је то. Казеин показује 45г и онај из скоро поједене канте и онај из управо отворене. Зона сумрака.
Као да су се промениле физичке особине казеина, па је сада набијенији. Никад је не препуним, равну мерицу узимам.
На крају крајева, небитно. Битно да знам да ми мерица лаже и да знам колико треба да одмерим увече.