znam .na svakom forumu isto pitanje i slede isti odgovori: citaj,koristi pretragu,pisalo se toliko puta o tome... itd.
ali ja se sada zaista prvi put nalazim u situaciji da nemam volje da listam milion tema i milion postova o tako jednoj prostoj temi za obicnog pocetnika...
pre svega zelim prvo sve da vas pozdravim i pozelim srecne novogodisnje i bozicne praznike.
moje prvo pitanje bi izgledalo otprilike ovako-
Imam 32godine,178-180cm nesecam se zadnji put kad sam se merio.
tezina 63-64kg.
mrsav do zla boga. fizicki i psihicki besprekorno zdrav,sto je i najbitnije.
Nekada davno jos kao srednjoskolac sam isao u teretanu aktivno godinu dana,i tada sam bio u opakoj formi...
sad vec i zbog godina a pre svega zbog kancelarijskog posla sam dosta utanjio...smrsao ,oslabio..
imam volju.Zelim da poradim ozbiljno na sebi,ne zelim da se bavim ozbiljnim bodibildingom ,vec samo da svoje telo dovedem u pristojno stanje,ali da se primeti da se tu nesto radi :-)
Nisam za odlazak u teretanu, jednostavno nemam vremena zbog posla, a i iskreno ne prijaju mi guzve u zatvorenom prostoru.Planiram ovih dana da kupim neki solidan gladijator i par rucnih tegova i neku sipku,pa lagano...kucna varijanta.
imam problem sa kilazom,vec zadnjih 10god tu je 62-67kg otprilike. iskren da budem fali mi apetita,nemogu da jedem bas sve i svasta,volim zdravu ishranu i koliko mi to znanje i vreme dozvoljava ,i konzumiram.pre 15 dana sam procitao negde na forumu da je pivski kvasac u tabletama dobar za apetit,i od tada ga koristim ,ali nisam bas primetio neko poboljsanje...
Ovde sam da mi date savete,kako da pocnem.ishrana mi je najveci problem... sta kupovati,kako spremati.na koji nacin i kada konzumirati,pretpostavljam da i bez suplemenata moj napredak nece biti onako kako ja ocekujem i zelim,tako da sam spreman i na to.novac mi i nije neki problem,ali naravnio nebih ga trosio na nepotrebne ili preskupe suplemente.
znaci treba mi neki program ishrane,sta kupiti,kako pripremati,sta kada za koji obrok konzumirati ,u kojoj kolicini...
kako ide ta prica sa suplementima. nisam bas upucen ni u to. unos kalorija,proteina, itd..bas nista ne znam. a zelim da znam,
znam da cete se svi sada uhvatiti za glavu,zasto opet neki novi postavlja ista glupa pitanja,ali zaista znam da svi mozete da pomognete iskrenim savetima na ovakvom mom primeru da napravim neki boljitak na svom telu.
mozemo i neki kontakt preko skajpa da napravimo.
ja sam ovako poceo svoj problem,a sad vi ako mozete i zelite ,savetujte :-)
hvala
inace bavim se servisiranjem mobilnih telefona i prodajom opreme,pa eto mozda i ja nekome mogu da pomognem.