Ja sam korisnik linux operativnog sistema 2 godine i nikakvih problema sa software-om i prepoznavanjem hadrware-a nisam imao ni na jednom racunaru i laptopu. Kad si vec pomenuo open source, pa tim bolje, mozes sam da ga sredis kako zelis, menjas itd. ako znas programski jezik. Kakve veze ima da li je program open ili closed source ako on obavlja posao koji ti radis? Skoro svi poznati programi imaju podrsku za linux, a oni koji to nemaju, postoji alternativni program koji je pisan za linux, a obavlja istu funkciju. Recimo Microsoft office ne radi na linuxu, ali zato postoji Open office, Libre office i jos su open source. Ista prica i za drajvere, ali uglavnom svi delovi od 2009. godine bez ikakvih problema rade. Stvari se dosta brzo menjaju, linux je mnogo sigurnija opcija i od windowsa i od MAC-a, ali nazalost mnogo je njih koji imaju tako oskudno misljenje pa se plase prelaska na nesto novo. Jbg nas mentalitet je cudo... Kod nas jos uvek mozes videti na kompjuterima windows xp, a operativni sistem od pre 10+ godina.