U principu, ti ovde dobijas odvojeno laptop i modem za internet(koji se ukljucuje preko USB-a, kao flash disk), tako da, u teoriji, ne bi trebao nikakvih problema da imas ni sa softverom(legalnim/nelegalnim), ni sa internetom drugih provajdera, zato sto SIM kartica ide u USB modem, tj, sam laptop je nezavisan od Telenora i od USB modema. E sad, sve je ovo u teoriji, tj pricam ti na osnovu opsteg iskustva sa kompjuterima i tehnikom, cale mi trguje sa kompjuterima, laptopovima, sastavlja konfiguracije, itd... Ne bi trebao da imas problema koji postoje sa telefonima na pretplatu(zakljucani za druge mreze-mada se i to resi za soma dinara).
Ali opet kao sto pirat kaze, raspitaj se kod nekog ko ima nesto ovakvo, danas je svasta moguce, svi gledaju da te izrade na ovaj ili onaj nacin. Uporedi cene ovog laptopa u klasicnim prodavnicama, pogledaj odvojeno internet pakete i kod ostalih provajdera, pa odluci. A ovo da je Telenor bolji zato sto je strana kompanija, obrisi macku o rep, zato sto Telekom Srbija ima monopol na sav internet u Srbiji, i prodaje ga ostalima, tako da ako ce nekome biti zakidano na internetu, to nije Telekom Srbija, a i mislim da su malko jeftiniji od Telenora.