meni se eto nikad ali nikad ne prispava ... a moze da vam se prispava iz dva razloga a to je zato sto vam je pao pritisak nakon terninga i zato sto ste opteretili zeludac hranom pa je on povukao dosta krvi da bi vario ... a ta prica sa inslulinom ako je upste znas nema blage veze sa spavanjem...
Majstore, previše si se udubio u teoretisanje pa od silnih informacija počinješ malo da tiltuješ, al ok... nema veze sa insulinom? Aj života ti, kao test probaj da stučeš 100 gr. glukoze pred sam trening (ako uopšte treniraš, ne znam) pa vidi kako ćeš se osećati...
Pre treninga pojedem meso + pirinač (ne neku nenormalnu količinu, 80 do 100 gr. najviše) i na treningu zevam, hoću da zaspim... pojedem meso, salatu i 40 gr. oraha i nemam taj problem... aj upotrebi moći google-a i objasni mi ovaj fenomen koji mi se ne događa jednom, dvaput, da bi bio slučajnost već je pravilo, bar kod mene...
Meni nikad nije bilo jasno kako ljudi dobijaju „snagu“ od pirinča pred trening, razumljivo mi je da se dan pred jak trening odradi punjenje, ali pred sam trening trpanje hidratima mi samo sj.ebe ceo trening...
p.s. ovo govorim kako je kod mene lično, što ne znači da je i kod nekog drugog, kod tebe npr. tako, možda ti drugačije reaguješ, ali vidim da nije redak slučaj... ako se sećam, mislim da Hans negde reče da hidrate jede pred spavanje da bi mogao da zaspi, što nije nelogično uopšte...