Fjodor: "Borim se na Silvestrovo u Japanu, a nagodinu protiv Werduma"
Nakon nedavne pobjede nad američkim veteranom Jeffom Monsonom, Fjodor Jemjeljanjenko popričao je s novinarima ruskog portala Sportbox.ru o daljnjim planovima u karijeri.
Otkrio je da će nastupiti u Japanu na Silvestrovo te kako je u pregovorima za revanš s Fabricijem Werdumom na ljeto 2012.
"Koliko znam, moj menadžer Vadim Finkelstein je u pregovorima s Werdumom. Ta borba će se najvjerojatnije održati na ljeto iduće godine. Sljedeću borbu imat ću 31. prosinca u Japanu (Dreamov event op.a.) i već sam započeo pripreme. Protivnik još nije definiran, a organizatori žele da se u main eventu borim s domaćim borcem."
U mirovinu se još ne sprema. "Ako Bog da planiram se natjecati još nekoliko godina. A nakon toga, bez obzira što se desi u životu, mislim da ću i dalje bar djelić svog vremena posvetiti sportu. Mislim da je nužno da svoje znanje prenesem mladim ljudima i do neke mjere se bavim treniranjem."
Izvan ringa uvijek skroman i odmjeren, u ringu uvijek atraktivan i požrtvovan. Nadajmo se da će nas i dalje uveseljavati svojim izvedbama i možda naći snage za novi pohod na vrh.
T.B./www.profightstore.com