Pozdrav svima, ja sam Igor i imam 19 godina.
Neka pozadina: prvi put sam u teretanu usao pre oko 4 godine, i to na silu
. Roditelji su me u sustini naterali da nesto treniram posto sam bio toliko mrsav i zakrzljao da nisam mogao da drzim pravo kicmu duze od minut, pa sam ja izabrao teretanu jer je to bio jedini trening gde sam mogao da idem kad sam ja hteo
. Prve 2 godine je to bilo totalno neozbiljno, pauze, nepravilno treniranje, nisam imao ni pojma da ishrana ima neke veze s tim, niti me je interesovalo, a takav je bio i napredak. Tek pre oko 2 godine sam se zapravo zainteresovao za ovaj sport, pronasao ovaj forum i krenuo da ga citam i ucim, sto do dan danas radim svaki dan samo sto ne pisem nista.
Inace sam izraziti ektomorf, visok, mrsav (kad sam krenuo da treniram imao sam 65 kg, ali sam naravno bio i nizi), duge ruke i noge (kad sam bio mali zvali su me komarac posto su mi ruke visile do ispod kolena
), uzasno brz metabolizam zbog cega mi je tesko da se ugojim
Trening nista posebno, trudim se da bude 5 puta nedeljno, jedna grupa misica po treningu. Trudim se da radim sto vise osnovnih vezbi, sa najvecom mogucom tezinom za 8 ponavljanja pri pravilnoj formi. 3-4 serije po vezbi, od 3 vezbe za biceps do 6 za ledja i noge.
Ishrana mi se popravljala tokom vremena kako sam ucio o njoj. Jedem 5 puta dnevno cvrsto (i jednom prasak) malo vece kolicine, jer necu jos vise da ubrzavam metabolizam sa 6-7 obroka.
1. 5 jaja + 100gr ovsene
2. 150 gr mesa (piletina, junetina, riba) + 100 gr pirinac
3. Isto
4. Isto
5. Konzerva tune, par saka kikirikija i badema, ella,( mada u zavinosti koliko mi traje dan, nekad jedem ellu kao 6. obrok). I u zavinosti koliko sam gladan, nekad i uz ovaj obrok jedem UH bez problema.
Nisam pisao voce i povrce, a i nadje se oko litra jogurta dnevno. Takodje, ovo je samo "bilderska" hrana u toku dana, jer se moze reci da jedem poprilicno necisto po nekim standardima. U smislu da jedem slatko i po 2-3 puta dnevno, kad odem u grad redovno uzmem picu ili nesto slicno itd. Tako da to zapravo ispadne dosta vise kalorija od ovog sto je gore napisano, ali s obzirom na moj metabolizam nije me uopste briga
Sto se tice suplementa, probao sam sve i svasta ranije, ali nazalost zbog finansija samo Whey 50gr posle treninga, dex i Multivitamin su redovni. Takodje imam i Gainer koji popijem ponekad kada sam sprecen da jedem cvrsto zbog ovog ili onog razloga.
Cilj, jedna rec: Vendetha
Evo i slike, visina 187 cm, tezina 88-89 kg (inace nemam pojma da poziram
)
Noge nisam uopste znao kako da slikam, ali moze se reci da su mi nekako masnije u odnosu na gornji deo.
Inace, ako se neko mozda i seca od ovo malo sto sam do sad pisao, kuburim s rukama od pocetka treniranja
. Nema sta nisam pokusao, vezbe, serije, ponavljanja, radio sam bic+tric zajedno, s drugim partijama, super serije...ali jednostavno nece da rastu, mislim da je jednostavno zbog genetike. Mozda i ne izgleda toliko izrazeno na slikama, ali mislim da bi vizuelno izgledao mnogo bolje i vece da su mi "normalne" ruke, pogotovo jer su mi ramena verovatno najbolja partija.
Sto se tice daljih planova, planiram da nastavim ovako negde do maja i nadam se napokon predjem 90 kg, pa bi posle toga verovatno isao na neku dijetu (prvu u zivotu
) u vidu rotacija da vidim na sta bi to licilo. Iskreno, sa mojom visinom, metabolizmom i genetikom, i kada vidim koliko sporo nabacujem masu, sumnjam da bi mogao dostici neki Vendetha nivo natural. Jos kad na to dodamo, moze se slobodno reci, kompleks u vezi ruku...ali otom potom, sigurno ne razmisljam nista u tom pravcu bar jedno godinu dana.
Ok verovatno sam pisao i vise nego sto sam trebao, ali ako i dalje imate neka pitanja, slobodno pitajte