Nekoliko trenutaka nakon što je Dana White potvrdio dolazak Alistaira Overeema u redove UFC-a, novinar portala Fighters Only uspio je popričati s velikim teškaškim pojačanjem vodeće svjetske MMA organizacije.
Pozdrav Alistair, kako se osjećaš?
- Stvarno sam uzbuđen, ovo je veliki dan za mene i moj team Golden Glory. Pregovori su dobro prošli i jedva čekam 30.12. i borbu s Brockom Lesnarom. Pobjednik te borbe dobiva priliku za naslov, to me veseli.
Što nam možeš reći o ugovoru? Je li na više borbi?
- Žalim, stvarno ne mogu otkriti te detalje.
Na ovome si ti inzistirao, jedna borba zatim juriš na titulu?
- Ustvari, ponuđeno mi je da se odmah borim za titulu. No tada bi morao čekati borbu između Caina Velasqueza i Juniora dos Santosa, pa da se pobjednik borbe odmori i počne trenirati za mene...tako da bih po tome morao čekati sredinu sljedeće godine za prvi nastup.
Znači nisi želio čekati. Je li Lesnar jedino ime koje ti je ponuđeno?
- Ja sam borac koji voli biti aktivan. Bilo je još nekih opcija, ali meni se svidio Lesnar. I on je to želio pa smo to dogovorili.
Ti si jedan od najboljih udarača u MMA, a Lesnar je vrhunski hrvač, najbolji s kojim si se ikad susreo. Tvoje mišljenje o tome?
- To nije nešto što bi me trebalo brinuti. Bavim se ovim već dugo vremena i svaku borbu dobro proučim. Bit će puno dobrih hrvača u mom kampu i bit ću spreman. Jedino što vam mogu sa sigurnošću potvrditi jest da ova borba neće završiti sudačkom odlukom.
T.B./www.profightstore.com