viteze kojo
CARDIO JE PRIMARAN na bilo kojj vrsti dijete a pogtovo ukoliko se radi cettonic pa HIT cardio trening izuzetno dobro prija
milos je odgovrio extra
dakle
pre svega da resimo dilemu dali covek u ospte ima mogucnost da koristi nesto tipa bcaa ili EAK pa onda je lako napraviti plan
ali ako nema i ono sto svi radimo i rade je da bez ikakvih bojazni se pwm uzme posle cardia
jer jednostavno telo jos uvek nije spremno da zatvori windovs of oportunity dok je fizicka aktivnos na HIHG LEVEL a jeste ukoliko cardio radi posle tegova
moj bi savet bio drugacijeg tipa
da vise paznje posveti TRENINGNU jedan dan bez cardia a da drugi dan ili treci ili peti bude solo cardio ubica skupa sa trobom
3 cardio treninga nedljeno i 3 do 4 treninga u teretani je izuxetno dobro
ali
ja ne bih korostio cardio u ospte na pocetku price
vec ga treba cuvati za kraj ako ne budes zadovljan sa reuzlatatima...
nadam se da si me shvatio
Hvala Peđa. Što se suplementacije tiče pijem PreWM šejk (10g BCAA+5g GL+3 kasp omega 3+multivitaminski kompleks+100 ili 200g kafetina) 30 min pre treninga, na samom treningu pijem nešto slično Miloševom magičnom napitku (samo bez deksa i kreatina), znači 1 merica wheya+5g BCAA+5g Gl, i to gledam da popijem do polovine treninga tegovima, a posle treninga tegovima + kardio pijem PWM (1 i po mericu wheya+5gBCAA+10g Gl)...Peđa molim te napiši mi ako šta ne valja? P:S. E da na Prostaru piše da 1 merica ima 25g P od čega su skoro 12g BCAA i 6g Gl, zbog toga u DWM i PWM šejk stavljam manje BCAA i Gl...možda grešim?
Što se tiče učestalosti kardia, ja slično kao što ste ti i @miloš preporučili, dakle trošim rezerve glikogena posle dana "punjenja", i to izgleda ovako:
u ponedeljak posle dva dana "punjenja" UH, a nakon treninga tegovima uradim kratki HIIT (6 ubrzanja - 6 usporenja svaki u trajanju od 1 min), taj trening mi prazni depoe glikogena, (bar se nadam)
sutradan u utorak, radim kombinaciju tegovi + low kardio,
a u sredu- poslastica- kardio dan
prvo HIIT (10 ubrzanja -10usporenja), pa low kardio, ukupno sve zajedno i HIIT i kardio 1 čas.
U četvrtak samo tegovi bez kardia,
a u petak tegovi plus low kardio,
subota tegovi plus kratki HIIT kako bi do panja istrošio depoe glikogena, nakon subotnjeg treninga sledi prvi obrok sa složenim UH...itd.
Nedeljom danem dušom, i punim glikogenske depoe za narednu keto nedelju.
Cenim ovaj tvoj savet da više kardia čuvam za kraj kad zapne, ali ipak neću povećavati broj kardio treninga (eventualno ću malo korigovati intenzitet), s tim da u 4 nedelji keto dijete planiram da ubacim i sagorevač, i da on bude ono što čuvam kao kick za kraj.
EDIT: Malo me buni tvoj stav o 4 treninga bez kardia i 3 samo kardio treninga, teško je to uklopiti...Svaki predlog pa i kritika je dobrodošla. Pozdrav narode, najbolji ste.