kazem ti da je moj ortak rasklapao traku na kojoj se trci i tu ima mnogo prasine koju ti udises dok si na traci sto se kontraproduktivno odrazava na kapacitet pluca ....on mora da hoda brzo napolju na vazduhu... KARDIO trening i ne igra neku ulogu u skidanju kilograma koliko pravilna ishrana i nemoj ga terati da radi sa spravama u teretani jos prvo neka pola godine radi minimum kardio trening pa tek onda moze da pocne sa sipkama i tegovima...ali kod dece je vrlo vazno da se prvih pola godine radi samo kardio trening pre nego sto se pocne sa tegovima...
ok, ovo tvoje iskustvo o spravama nisam imao u vidu, jer nikad nisam koristio iste...Ja sam uvek bio sportski tip i nije mi problem da trcim....sa druge strane nadam se da me shvatas, kada kazem da ja kod njega zelim da stvorim pozitivne navike i da promenim lifestyle time sto bih ga aktivirao da se barem krece
Ali nista od keja i trcanja pored reke do proleca kada bude lepse vreme.....
Gledao sam dosta dokumentaraca o debeloj deci u Americi i njihovim kampovima, slusao intervjue ljudi koji su radili sa decom. Mnogi ce reci pusti ti debele Amere, ali neka od te dece su pocela da gube kilograme naravno uz adekvatnu ishranu, ali i uz pomoc nekih banalnih vezbica poput hodanja uz stepenice i silazenja....Znaci kod tako gojazne dece je bitno poceti sa nekim blazim oblikom aktivnosti, kako ne bi prerano odustala...
Druga stvar je sto on izriciti zeli da VEZBA...znaci tegovi i tegovi....Kapiram ga, ja sam osetio istu potrbu sa 14 godina, ali sam sacekao jos 3 godine...usmerio sam se na druge sportove u kojima sam nasao taj izduvni ventil. A onda sam zajebo sve sportove i odlucio se samo za teretanu...Ja nisam doktor, pedijatar, kiroprakticar i naravno da mki je bitno njegovo zdravlje, ali nisam mogao da odbijem strica kada me je zamolio da mu pokazem...Ako njegovi roditelji zele da ga ja uvedem u te vode, ja cu dati svoj doprinos, iako sam x puta pred njima rekao da je on jos "mali" mada je veci od mene....
Sto se tice primera za ishranu, danas je "mali" bio kod mene dok sam jeo, i pricao sam mu o nekim osnovamapravilne i zdrave ishrane...Zumanac vs belanac, malo o UH, malo o B (P)....da zajebe koka kole, milke, kremcice, da jede domaci dzem od sljiva koji je skuvan bez secera itd...itd.....
Sto se tice samih treninga, sve radimo samo sa sipkama, ne pada mi na pamet da neke vezbe radi sa tegovima jos par meseci....Osim nogu ...sut radi sa peticama....mada je to nista za njega....Kao sto rekoh jak je dosta iako mlad...Recimo na EZ sipki za biceps bi lagano mogao da radi sa peticama sa strane 8-10 ponavljaja....