Ledja su mi uvijek dobro isla, vjerovatno sto sam i kao vecina visokih ljudi uvijek bio jaci na vucenjima nego li u potiscima...
Evo ga moj trening ledja od danas:
Zgibovi na vratilu uskim neutralnim hvatom
Lat vucenje obrnutim hvatom
2-rucno vucenje u pretklonu obrnutim hvatom
Corner bar vucenje
Deadlift
Ne brojim ni ponavljanja ni serije, uglavnom se trudim da ne idem previse nisko sa ponavljanjima, za sve vjezbe radim par pripremnih setova zagrijavanja sa nesto manjom tezinom prije nego li predjem najcesce na 2 radne serije, trudim se da u svim vjezbama ledja drzim u luku, sa izbacenim grudima, ponavljanja radim precizno, cheating u manjoj mjeri koristim iskljucivo na kraju radne serije...
Dok sam bio mladji redovno bi kada dodjem u neku novu teretanu na prvom treningu radio ledja, koristio ogromne tezine, medjutim mislim da sam pravi napredak postigao kada sam skinuo jedno 25% tezine i ponavljanja poceo izvoditi preciznije...
Mislim da su ledja mozda i najkompleksnija misicna partija tako da je ovaj trening koji sam radio danas jedan od desetina kombinacija koje izvodim za njih, uvijek pokusavam da ih pogodim na razlicite nacine, koristim sve vrste hvatova, sipki, masina, mislim da mi je trening za ledja najraznovrsniji od svih misicnih partija...