Pozdrav svima na forumu punom informacija koje su mi pomogle! isao sam nekoliko godina u teretanu ali toliko neredovno i bez pravog plana treninga i bez vodjenja racuna o ishrani, a sad sam odlucio da uozbiljim celu pricui krenuo sam skoro opet u teretanu. imam 23 god, 183 cm, 72kg, evo da napisem svoj plan treniranja, svake sugestije su dobrodosle!
evo ga plan po kojem radim jednu misicnu grupu 1 nedeljno, u okviru treninga 2 misicne grupe, za svaku grupu po 3 vezbe. za svaku vezbu radim po 4 serije u proseku od 8-12 ponavljanja, od kojih zadnje 2 serije radim do otkaza(zanima me vase misljenje o ove 2, da li je dobro zadnje 2 raditi do otkaza i jel ima bolje resenje od toga, predpostavljam da da:)
ovako izgleda raspored treninga po danima:
dan1-ledja(siroki zgibovi ispred glave, povlacenje na lat-u isto ispred glave do grudi, veslanje) i triceps(sedeca triceps extenzija,povlacenje na lat masini, sa sajlom extenzija)
dan2-odmor
dan3-noge(potisak nogama, lezeci nozni pregib, vezba za listove gde je tezina na ramenima)
dan4-grudi(bench klasicni, kosi bench, pec deck) i biceps(pregib na kosoj klupi sa krivom sipkom, isto na kosoj ali sa jednim tegom, pregib stojeci sa krivom sipkom)
dan5-odmor
dan6-ramena(sedeci potisak sa bucicama, bocno dizanje bucica, prednje dizanje bucica) i podlaktica 3 vezbe koje cu da ubacim
dan7-odmor
sto se tice vezbi za stomak nasao sam neki program na youtubu koji mi odgovara i koji radim 1 nedeljno, animacija treninga pusticu link ovih dana