Pozdrav svima, imam jednu nedoumicu, naime pre par godina (recimo 7-8) sam ušao u teretanu da malo povratim mišićnu strukturu jer sam već bio zapostavio vaku fizičku aktivnost. Počeo sam sa nekim klasičnim spravama, ne znam ni kako se zovu a kada bih koristio tegove išao bih samo na 5kg, za početak. Elem, jedno veče sam da bih došao do daha (jer je bilo vrelo letnje veče) stao na par minuta ispred ventilatora i naravno, jutro je bilo vrlo vrlo bolno. Kasnije sam se lečio od zapaljenja nerva, radio fizikalne vežbe i razne terapije (struja, lekovi, vežbe i merdevine za vežbanje). Najviše su mi prijale vežbe na merdevinama i mast koju sam koristio. Merdevine nemam kod kuće pa sam i to morao da batalim, tako da je ostala samo mast. Otada do danas lagano sam se privikao na problem ali i poboljšao svoje stanje, a dosta su mi pomogli kiropraktičari, pa sam već 3-4 godine dosta bolje ali ipak to nije to. Ono što me najviše interesuje jeste kako sada početi posle dosta vremena sa nekim fizičkim aktivnostima, šta prvo primeniti. Počeo sam sa prostim vežbama istezanja svako jutro ali je to baš neki minimalan napor i to je za sada sve od vežbi, dakle šta dalje? Da li nastaviti sa vežbama ili ići možda u teretanu ili raditi brzo hodanje, trčanje, vožnju bicikla a najviše me brine kičma, tako da bih bio zahvalan na dobrim savetima, a muskulatura mi je totalno u autu, čim nešto malo duže radim ili malo težu stvar podignem i radim sa tim malo duže, već mi kasnije titraju mišići (ako je to dobar opis)?
P.S. Molim administratore da premeste post ukoliko nije odgovarajuća kategorija.