E ovako, posto sam citao vec par dana na forumu, sto se tice ishrane i treninga, zelim to sada malo da promijenim, uglavnom vec sam i promijenio dosta :-D
Inace imam 24 godine, visina 188cm, tezina bila do skoro 110kg, vec dva mjeseca radim na tome da smrsam i sad imam 94kg..
Sa 110kg obimi, biceps 45cm, struk (oko 100cm, kako kad, nekad je 98, nekad 101, zavisi koliko jedem
), grudi 122cm, noga 68cm, listovi 42cm..
Sa 94kg, biceps 43cm, struk 86cm, grudi 118cm, noga 62 cm, listovi 40cm, snaga otprilike pala 10-15% sto i nije strasno kad se pogleda koliko kg sam izgubio.. al sad opet skace, dani punjenja
Uglavnom vidim da je Pedja ovdje na forumu (tata) najuspjesniji ili medju najuspjesnijim, nisam bas dosta gledao druge, pa sam malo bacio oko na njegov trening i citao o rastu misica, brza vlakna, spora itd..
Tako da sam odlucio da probam da kombinujem jedan takav trening, zbog maksimalnog rasta misica, odn. maksimalno pogadjanje svih misicnih vlakana (sa onim mojim treningom vjerovatno nisam pogadjao ni 60%, a mogu misliti kako cu tek napredovati ako to sad bude 100%) !
E sad posto snagu obozavam da radim, nekako mi adrenalin sam od sebe skoci kad vidim veliku tezinu, planirao sam ovako..
PRVI CIKLUS SNAGA:
1. dan GRUDI:
Bench (isto kao gore, s tim da sad dizem oko 150)
RAMENA (ponovo ubacujem nakon duugee pauze
Potisak na skot masini 12, 10, 8, 4, 6 (vidjecu kakve tezine, ne znam ni sam, nekad radio 120kg x 10) sad vjerovatno ni 100kg :S
TRICEPS
Potisak sa cela (isto kao gore, samo 10kg manje)
2. dan LEDJA
Lat masina 70kg x 8, 85kg x 8, 100kg x 6, pa prelazim na vratilo, sopstvena tezina sad 94kg + teg 30kg x 6, pa opet ista serija..
Vucenje jednom rukom na klupi, samo 2 serije x 8
BICEPS
samo skot klupa kao gore
3. dan NOGE
Cucanj 60kg x 10, 80kg x 8, 100kg x 6, 120kg x 2, 140kg x 4
LEDJA mrtvo dizanje ubacujem ponovo, vidjecemo jos kilaze kakve ce biti..
TRAPEZ, STOMAK, VRAT (kao gore)
Uglavnom 2 dana radim, jedan odmaram, pa kako se potrefi.. s tim da bih sad ubacio jos jedan ciklus treninga, kao sto pedja radi, pa onda opet ovaj trening, da mi bas ne opadne snaga..
E sad mi od vas treba pomoc, posto vec skoro 2 godine radim ovakav trening kao u prvom postu, sa nekim malim izmjenama od prije, ali uglavnom je trening manjih ponavljana i cuvam snagu kao sto se vidi za zadnju seriju za najteze opterecenje, odnosno prezadnja serija ne ide ni 70% do otkaza i prethodne pogotov..
Sad ce za mene (moje misice) biti vjerovatno veliki sok da predjem na trening kao sto je Pedjin, e sad jel bolje postepeno da ubacujem jednu po jednu vjezbu vise, kako dolazi svaki put sledeci ciklus ili da pocnem odma tako trenirati? Hvala unaprijed i ne zamjerite na velikom postu, htio sam sve odjednom napisati da ne postavljate pitanja oko detalja kako si ovo kako si ono. I da, ishranu pratim al bas u bobicu vec najmanje 2 sedmice, tako da ne morate pisati komentare prvo promijeni ishranu, to je najbitnije itd.. znam to vec, odn. vidim na sebi..