Novembar 01, 2024, 02:26:58 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.971 članova - Poslednji član: MaëlJet
X3MShop banner

Autor Tema: Od bucke do komada  (Pročitano 33732 puta)

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
Odg: Od bucke do komada
« Odgovor #30 poslato: Septembar 03, 2011, 10:17:55 posle podne »
E jeste me sad zbunili s tim žumanjcima. :) U svakom slučaju, držat ću se ovog da na 4 bjelanjaka ubacim i jedan žutanjak. Nije puno, i neće sigurno napraviti puno štete.

Danas sam jela tunu u salamuri, neku iz Španjolske. E ti Španjolci znaju usrati stvar. Gori obrok nisam jela. Još mi je zlo kad je se sjetim. Inače sam jela od Rio Mare, i super mi je, ali ovo je.... FUJ!

Pitanje. Zašto kad se rade noge se ne rade kardio vježbe? Pročitala sam to negdje i naravno da se ne sjećam, a i nisam baš najbolje razumjela.
I, koliko se često treba raditi trbuh? Netko mi je nekad rekao da trbuh uopće ne moram raditi (?!), a danas sam pročitala tu na forumu neki trening gdje se svaki dan radi trbuh. Trbuh je meni konkretno najmanji problem, tako sam građena, imam uzak struk i ovo sala što se nakupilo, otići će čim skinem kile. Iako naravno da želim utegnuti i trbušne mišiće. Dakle, koliko puta tjedno da radim, jednom kao i sve ostalo ili?
Good timber does not grow with ease; the stronger the wind, the stronger the trees.

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #31 poslato: Septembar 03, 2011, 10:51:01 posle podne »
Još jedno pitanje? Koja je zapravo najbolja kardio vježba za skidanje kilograma? Je li istina da je to brzo hodanje?
Good timber does not grow with ease; the stronger the wind, the stronger the trees.

Van mreže tanatos

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #32 poslato: Septembar 03, 2011, 11:33:08 posle podne »
E jeste me sad zbunili s tim žumanjcima. :) U svakom slučaju, držat ću se ovog da na 4 bjelanjaka ubacim i jedan žutanjak. Nije puno, i neće sigurno napraviti puno štete.

tako je! Bravo za to :)

Danas sam jela tunu u salamuri, neku iz Španjolske. E ti Španjolci znaju usrati stvar. Gori obrok nisam jela. Još mi je zlo kad je se sjetim. Inače sam jela od Rio Mare, i super mi je, ali ovo je.... FUJ!

pazi, tuna nije neki obrok koji moras da unosis. jednostavno zbog malo masnoce i puno proteina je dobra
E sad ako ti hoces svaki dan Rio Mare, kostace te mnogo...
A ko sto sam vec rekao, tuna u salamuri je meni odvratna, evo i sa tobom ista prica :)

Pitanje. Zašto kad se rade noge se ne rade kardio vježbe? Pročitala sam to negdje i naravno da se ne sjećam, a i nisam baš najbolje razumjela.
Logicno :) Nogama tcis, hodas, setas, penjes se uz stepenice... :D NOGAMA radis kardio :) Ne mozes da ih toliko mucis da posle treninga u teretani odes da pesacis 20km...
Jedino ako radis kardio sa boks vrecom, mada i tada ako radis pravilno, sve se izvlaci iz nogu...

I, koliko se često treba raditi trbuh? Netko mi je nekad rekao da trbuh uopće ne moram raditi (?!), a danas sam pročitala tu na forumu neki trening gdje se svaki dan radi trbuh. Trbuh je meni konkretno najmanji problem, tako sam građena, imam uzak struk i ovo sala što se nakupilo, otići će čim skinem kile. Iako naravno da želim utegnuti i trbušne mišiće. Dakle, koliko puta tjedno da radim, jednom kao i sve ostalo ili?

Vezbe na trbusnjacima ti NECE skinuti salo koje je "iznad njih" vise nego sto to radi bilo koja druga misicna grupa. Inace, ja trbusnjake radim 3 do 4 puta nedeljno. Ali ja treniram MMA plus teretana. Radi ih 2x nedeljno ali onako... bas da ih pokidas. Meni su najbolje vezbe:
da kad ih radim na klupi stavim teg na stomak, ili kad ih radim tako da samo dizem noge do 90% da ima neko iznad mene da mi "gura" noge ka zemlji.

Van mreže tanatos

« Odgovor #33 poslato: Septembar 03, 2011, 11:35:53 posle podne »
Još jedno pitanje? Koja je zapravo najbolja kardio vježba za skidanje kilograma? Je li istina da je to brzo hodanje?

Citava nauka oko tvog pitanja :)
Moj savet ti je da pogledas na forumu o tome. Gledaj HIT trening, iz njega ces nauciti dosta vezano za kardio.
Kardio nije samo trcanje, imas plivanje kao kardio, boks sparing, dzak, brzi hod, bicikl, sve ono sto te "zadise" i UBRZA TI PULS. A o pulsu takodje procitaj u temi za HIT trening.

Van mreže Black&Decker

• Heavyweight Member
  • why so sirius?
« Odgovor #34 poslato: Septembar 04, 2011, 03:59:01 pre podne »
kada radim noge uvek dobijem jaku upalu (ne mogu ih radim bar 5 dana posle) i jedva izadjem iz teretane niz stepenice...
kada bih potrcao 10metara verovatno bih zavrsio sa nosem u patosu,ne osecam noge. vecina ljudi slicno reaguje posle treninga nogu i ne pomislja na kardio...mogao bih da vozim bajs al zasto da dodatno mucim misice...
mozda slabo odradis noge,cim razmisljas o kardiu posle njih :P 
imas teme o kardio treningu na forume...procitaj ih,ima tu dosta toga....al uglavnom najbitnije je da se mesa :)
verovatno najbolja vezba svima je bajs...mada ja najvise volim trcanje (mada sa obzirom da je prosecni clan ovog foruma tezak 105 kg, verovatno mnogima i nije trcanje favorit :P ) ....zavisi i kako za koga...ko je u kakvoj kondiciji,kg itd.

i trbuhu treba odmor,kao i ostalim misicima...radi 2-3 puta nedeljno,al onako do otkaza "muski" :P

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #35 poslato: Septembar 04, 2011, 12:29:18 posle podne »
OK, znači trbušnjake češće, i po muški. :) Iako, za početak će to sigurno biti bez utega i nekoga da mi gura noge.  ;)

Kad sam prekjučer napravila noge, klecala su mi koljena, mislila sam da ću pasti. Ali sam svejedno stala na traku i prošetala se 20min. Moram li reći da su mi ova dva dana paklena, da imam osjećaj da imam žilete koji mi režu mišiće svuda po nogama? I čini mi se da bol nikada neće nestati? :/

Van mreže tanatos

« Odgovor #36 poslato: Septembar 04, 2011, 01:06:15 posle podne »
Pa noge ce te skoro uvek tako boleti :)
A i kad god posle treninga dobijes blagu upalu, bez obzira koji su misici, to znaci da si odradila pravu stvar.
I nemoj da pomislis da ces "imati previse misica" :D kao sto mnoge devojke misle.
Jesi razmisljaja o dodatcima ishrani? Neke male pomoci u toj tvojoj prici?

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #37 poslato: Septembar 04, 2011, 01:48:29 posle podne »
Nadam se da neće, i stvarno me bole sve više i više. Danas sam odradila brzu šetnju od sat vremena, i sad sam gotova - svaki korak mi je nevjerojatno bolan. A popodne radim i icjeli sam dan na nogama, biti će jako zabavno.  ::)
Poslije svakog treninga dobijem upalu, i upala traje najmanje tri dana, iako je ovo s nogama sada daleko najgora upala, gora od one nakon što sam ruke odradila i poslije treniga si morala bacati ruku na glavu da si počešem nos. Sljedeći dan ga nisam mogla počešati.  :D. A to da ću imati "previše mišića" sam na početku i mislila, naravno.  ::) Ali pročitala sam na forumu objašnjenja, više se ne brinem oko toga. :)

Jedini dodatak koji koristim je whey. Ne bi htjela koristiti nikakav sagorjevač, ako na to misliš. Znam da bi pomoglo, ali ne žuri mi se zapravo.

Van mreže tanatos

« Odgovor #38 poslato: Septembar 04, 2011, 04:26:23 posle podne »
Nadam se da neće, i stvarno me bole sve više i više. Danas sam odradila brzu šetnju od sat vremena, i sad sam gotova - svaki korak mi je nevjerojatno bolan.
NEMOJ to da radis vise! Pretreniras misice nogu, nemas potrebe za tim. Katabolizam u najavi! Daj misicu vremena da se odmori.
Noge ako radis npr u Ponedeljak, do Srede uvece NEMOJ da ih mucis dodatno. Znaci, nema trcanja ili neke druge vece aktivnosti. Setnja moze, ali tek u npr Utorak uvece.
Jedini dodatak koji koristim je whey. Ne bi htjela koristiti nikakav sagorjevač, ako na to misliš. Znam da bi pomoglo, ali ne žuri mi se zapravo.
Ok, na whey sam i mislio. Kad treniras pre posla, moj ti je savet da pre treninga popijes sa nekim nemasnim mlekom jednu mericu i posle treninga jos jednu s vodom (toplom, i dodaj jedno 15gr dextroze). Ovo sa mlekom ce te drzati neko duze vreme kao i za vreme treninga a ovo sa vodom (toplom, brze deluje bolje se razmuti) i sa dexom (vraca ti energiju i vrsi transport proteina do misica) to ti odma daje neophodnu hranu misicima.
Dex ti je secer, jeftin je, i uzmi ga samo posle treninga uz whey I NE VISE od 20gr. Kod nas je 1.7e - 500grama :) Kod vas nzm al nije neka razlika.

Van mreže Black&Decker

• Heavyweight Member
  • why so sirius?
« Odgovor #39 poslato: Septembar 04, 2011, 09:21:09 posle podne »
nemoj da se pretreniravas...to moze dovesti do kontra efekta...blaga upala je znak dobrog treninga,ali snazan bol koji traje danima je znak pretreniranosti odnosno loseg treninga :P

noge-bar kod mene,a i vecine ljudi se najlakse upale....ja sada samo njih i mogu da upalim...ovo ostalo vrlo tesko...koliko god da pokusavam da smanjim trening uvek ih upalim
ali nije to kod svih isto....recimo neki treniraju godinama i uvek mogu da osete upalu,a neki nikako....nismo svi isti

Grozdjani secer ti je dekstroza...imas u prodavnicama zdrave hrane i prodavnicama suplemenate...koristi je samo posle treninga,zbuckan sa whey...nemoj da preterujes sa dexom, <20 grama je mera ...
posle treninga whay pijes UVEK sa VODOM,odmah nakon treninga, nemoj sa mlekom (iako pise na pakovanju moze sa mlekom ,sokom..idt...) ja to nisam znao pa sam ga jedno vreme sa mlekom rokao jel je mnogo ukusnije :P

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #40 poslato: Septembar 04, 2011, 09:46:00 posle podne »
Whey pijem s vodom, ili nekad ujutro s vodom i zobenim, nikad s mlijekom - ne paše mi, tj. zlo mi je od toga. Super, potražiti ću dekstrozu.

Užas, danas su mi noge koma, ne mogu vjerovati, baš sam pretjerala. A radila sam ih u petak....
Šta da onda radim, sutra da preskočim kardio ili? Ja sam dobila savjet da sutra opet odradim noge, da će onda upala proći. Šta mislite o tome? :/

Van mreže Donovan

• Cruiserweight Member
« Odgovor #41 poslato: Septembar 04, 2011, 10:27:18 posle podne »
Odmori noge. Nema smisla vjezbati upaljeni misic.

Van mreže tanatos

« Odgovor #42 poslato: Septembar 04, 2011, 10:43:21 posle podne »
Nikad ne treniraj misic pod upalom.
Stara zabluda da upala prolazi ako opet opteretis taj misic.
Da je sve u redu i da on moze normalno da funkcionise - nebi te ni boleo.

Whey + mleko - jedini nacin da uneses mleko a da to ima nekog smisla. Ako vec ne uzimas mleko uz whey onda ga ne uzimaj nikako.
Izbegavaj mleko.

Grozdjani secer, moram da ponovim opet, i da ponovim sto ti je Black decker rekao!
NE PRETERUJ! znaci do 20gr posle treninga uz whey i to je to.
S tim sto kolicinu secera racunaj u celokupni unos UH.
znaci ako si danas trebala da uneses 100gr Uh, odbi od toga 20 (na dex)

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #43 poslato: Septembar 05, 2011, 09:31:28 pre podne »
Neću pretjerati (iako bi rado sa slatkim - uvijek  ;D), pazim baš na sve. Do neki dan sam u kavu stavljala par kapi mlijeka, ali sam onda vidjela da je Pedja nekome napisao da može malo, ali bolje ne. Pa ja sad bolje ne stavljam nimalo mlijeka, tako da je mlijeko totalno izbačeno. Ostala sam samo na riži, bijelom mesu, tuni, salatama, malo badema, zobenim, wheyu i posnom. To je više manje sve.

Van mreže vlada sin

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #44 poslato: Septembar 05, 2011, 09:58:14 pre podne »
Ubaci slobodno krompir i ponekad neku integralnu pastu u obroke posle treninga, neće ništa da ti škodi a odlično će da ti razbije monotoniju od iste hrane. Naravno sa pastom ne preteruj.
Men sana in corpore sano !