Novembar 01, 2024, 06:20:45 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.333 poruka u 18.764 tema - 20.970 članova - Poslednji član: MatthewEnvew
X3MShop banner

Autor Tema: Od bucke do komada  (Pročitano 33711 puta)

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
Od bucke do komada
« poslato: Avgust 30, 2011, 07:09:52 posle podne »
Dragi forumaši,

treba mi vaša velika pomoć. Imam 25 godina, visoka sam 177cm i imam 75kg. U zadnje sam tri godine nakupila čak 20kg viška. Ili da kažem 30 jer sam prošle godine došla do 85kg, nakon čega sam par mjeseci bila na ketonskoj dijeti, ali bez vježbanja, i smršavila sam do 64kg. Ove godine sam se uspjela opet vratiti se na 75kg. Imala sam obiteljskih i svakakvih problema pa sam pala u depresiju iz koje se nikako nisam uspjevala izvući. Do sada. :) Moj je cilj vratiti se na 55kg, koliko sam imala prije svega.

Ovako sada izgledam:

Prošli tjedan sam krenula u teretanu. 30min do sat vremena radim na bicikli, orbitreku ili traci (brzo hodanje), i svaki dan radim drugu mišićnu skupinu - 1. dan ramena, 2. leđa, 3. noge, 4. ruke, 5. prsa. Trbuh ubacujem usput. Znači, idem svakodnevno, osim nedjelje.
Izbacila sam skoro skroz ugljikohidrate iz prehrane, kao i masno i slatko. Jedem musli, pileća prsa, tunu, posni sir, povrće, voće i voćne probiotike. Ubacit ću tu i tamo rižu i krumpir.

Pročitala sam milijun i jedan članak o gubljenju kila, prehrani, vježbanju, ali ne znam više što je dobro baš za mene, zato sam stavila svoje slike. Molim vas, savjetujte me kako da izgubim suvišne kile i utegnem svoje tijelo. Jako sam dobra učenica. :)
Good timber does not grow with ease; the stronger the wind, the stronger the trees.

Van mreže Black&Decker

• Heavyweight Member
  • why so sirius?
Odg: Od bucke do komada
« Odgovor #1 poslato: Avgust 30, 2011, 07:47:55 posle podne »
Nisam bas kopetentan da te savetujem,ali citajuci forum teoriski naucih ponesto :P ...

Citat
Izbacila sam skoro skroz ugljikohidrate iz prehrane, kao i masno i slatko. Jedem musli, pileća prsa, tunu, posni sir, povrće, voće i voćne probiotike. Ubacit ću tu i tamo rižu i krumpir.

pa musli su ti debeli UH, i to los izvor jer su prepuni secera,tako da nije bas dobar obrok...mozes umesto njih ovsene pahuljice da ubacis ujutru(ako hoces UH) ...uz recimo jaja(belanca)-obavezan neki protein ujutru.
nevalja ni da preterujes sa vocem ... http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,100.0.html
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,23519.0.html

mozes da probas sa rotacijama UH. u ovoj temi mozes procitati sve sto te zanima o tome- http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12074.0.html
ima mnogo jelovnika na forumu pa prorondaj po pretrazi.
vazno je imati vise od 5 obroka u toku dana....dobar san takoce jedan od najvaznijih stvari....izbegavaj da jedes uvece UH(gledaj da ih unosis ujutru i posle treninga uz belancevine)...
o svemu tome predpostavljam da vec i znas,ako si citala forum....sve sto vazi za druge trebalo bi i za tebe :P
tako da o svemu tome imas ispisano dosta toga,pa ako imas neka konkretna podpitanja pitaj,da te iskusniji posavetuju....ja sam ti naveo samo opste stvari,koje mozes procitati na forumu

p.s. posto vidim cesto ti skace i opada kilaza,cas smrsas cas se nagojis...da ti kazem samo dzabe ti dijeta ako ces odma posle da udaris po slatkisima,pljeskama,kokakoli i ostalim djakonijama...vratices sve sto si skidala...tako da gledaj da ti ishrana bude konstantno dobra(3) ..solidna
sto nije lako naravno,kad naidjes na zivotne probleme bole te piiiiiiiiiii... za hranu i telo... :P

« Poslednja izmena: Avgust 30, 2011, 07:59:13 posle podne Black&Decker »

Van mreže vlada sin

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #2 poslato: Avgust 30, 2011, 08:46:58 posle podne »
Dobro dosla i svaka cast za realno suocavanje sa situacijom i zeljom za napretkom. Ono sto ja mogu da ti kao priuceni clan foruma preporucim je svakako rotacija sa uh koju je pedja opisao u velikom broju tema. Ovo ti pricam iz neporednog iskustva jer je i moja draga radila upravo takvu dijetu i imala je jako dobre rezultate mada i mnogo manji visak ali to moze samo da znaci da ce kod tebe brze ici. Ona je proteine drzala oko 1.5 po kg dok je uh rotirala do 150 grama sa jednim danom bez uh. Mislim da je bolje poceti tako pa bas ako hoces da se isusis finisirati sa ketom. Vezano za trening, ovo je jako zahtevno sto ti radis,mislim i da sa 3 odlaska u teretanu uz kardio 5,6 puta nedeljno mozes vrlo lepo da napredujes a da se ne zasitis i preforsiras,mada ako ti ovako odgovara super. Pozdrav i sve najbolje
Men sana in corpore sano !

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #3 poslato: Avgust 31, 2011, 07:20:50 pre podne »
Dobro dosla i svaka cast za realno suocavanje sa situacijom i zeljom za napretkom. Ono sto ja mogu da ti kao priuceni clan foruma preporucim je svakako rotacija sa uh koju je pedja opisao u velikom broju tema. Ovo ti pricam iz neporednog iskustva jer je i moja draga radila upravo takvu dijetu i imala je jako dobre rezultate mada i mnogo manji visak ali to moze samo da znaci da ce kod tebe brze ici. Ona je proteine drzala oko 1.5 po kg dok je uh rotirala do 150 grama sa jednim danom bez uh. Mislim da je bolje poceti tako pa bas ako hoces da se isusis finisirati sa ketom. Vezano za trening, ovo je jako zahtevno sto ti radis,mislim i da sa 3 odlaska u teretanu uz kardio 5,6 puta nedeljno mozes vrlo lepo da napredujes a da se ne zasitis i preforsiras,mada ako ti ovako odgovara super. Pozdrav i sve najbolje

bravo
sve je receno i na osnovu ovoga bi trebalo da se koriguje enin problem i to je to

Van mreže vlada sin

« Odgovor #4 poslato: Avgust 31, 2011, 11:47:33 pre podne »
Hvala Pedja, naucilo  se ovde dosta toga  ali to je tek pocetak.  Ena , vrlo je vazno da shvatis da sve sto radis radis za svoje dobro i zdravlje i da postavis realna ocekivanja kako se ne bi razočarala ako se slucajno za 2 nedelje ne dese promene koje ocekujes. Ovo je malo sporiji, ali sigurno sto puta bolji i zdraviji put od kretenskih voda+voće dijete iz Blic žene i kada shvatis da podižeš nivo života svakoga dana za nijansu , neće ti teško padati ni treninzi ni ishrana a naravno kada krenu komlplimemti na račun izgleda tek tada nema stajanja.

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #5 poslato: Avgust 31, 2011, 11:53:51 pre podne »
Puno vam hvala na savjetima. Svjesna sam toga da se ne mogu više vraćati na nažderavanje i ovaj put si to neću dopustiti, ma šta me u životu snađe. Moj je problem zapravo slatko, kad se ne osjećam dobro, samo za slatkim posežem - sladoled, kolači i čokolade su mi najbolji prijatelji. I to mi je najteži dio dijete - izbaciti slatkiše. Black&Decker, jel mi vjeuješ da uopće nisam bila svjesna da su musli puni šećera? :( Kruh inače ne jedem (čak i kolače ne volim sa tijestom - samo kreme volim), a ni tjestenina i riža mi nisu na svakodnevnom meniju (to mislim kad nisam na dijeti). I problem je to što sam navikla jesti samo dva-tri obroka dnevno, moram se odviknuti od toga i jesti češće, što neće biti lako zbog svakodnevnih obaveza (posla, dva velika psa i sl.). Ali mogu ja to. :) U svakom slučaju, prehrana mi zadaje velike glavobolje i na tome ću morati dati sve od sebe jer znam da je to ključni dio mog puta do 55kg.

E sad, zanima me i ovaj zanimljiviji dio - vježbanje. U tome uživam, riješavam se negativne energije i punim se pozitivom. Konkretno pitanje je (nadam se da nije glupo) koja sprava za kardio je najbolja za mene, s obzirom na moje ne baš lijepe i prejake noge (pogotovo listovi) i ogromne bokove? Ima li to ikakve veze s pameću što pitam? :/  Pitam iz razloga što i kad imam 55kg, tijelo mi je neproporcionalno - gornji dio premršav, struk ispod 60cm, a bokovi uvijek široki i noge uvijek jake i ružnog oblika. Listovi su mi ko u nogometaša, još pogotovo što su mi gležnjevi stupasti. Opterećujem se s glupostima, da samo pičim po kradiu pa kad skinem kile razmišljam o ovome ili?
Good timber does not grow with ease; the stronger the wind, the stronger the trees.

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #6 poslato: Avgust 31, 2011, 12:03:49 posle podne »
vlada sin, ja bi se najradije sutra probudila mršava i zgodna, naravno i mišićava kao one tete što trče po plažam na slikama u teretani. :) ali svjesna sam da je to nemoguće i nezdravo. neću se žuriti, radit ću sve po pravilima. iskreno, već sad kad sam se odlučila promijeniti nešto, osjećam se puno bolje i ljepše. polako, ali sigurno, kažu. :)

Van mreže vlada sin

« Odgovor #7 poslato: Avgust 31, 2011, 12:52:23 posle podne »
Ma samo lagano i sve će doći na svoje. Jako malo ljudi ne dodje u fazu kada im nije do zivota i prepuste se čarima čokolade. Kardio je svaki dobar, tčanje, nordijsko ili biciklo , šta god ti odgovara ali gledaj da se krećeš u fat burning zoni za pocetak tj da ti je puls na nekih 60-70 % od max nekih 40ak minuta  i ne bi bilo loše kada bi to mogla da uradiš po ustajanju na prazan stomak, ja na primer pre posla trcim kada sam na dijeti i uopšte ne budem umoran tokom dana već imam i viška energije. Genetika je takva da je ne možeš uvek pobediti ali vežbanjem u teretani ćeš sigurno jako mnogo popraviti svaki deo tela i samim tim ce to sve izgledati dosta skladnije i zategnutije vremenom.

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #8 poslato: Septembar 02, 2011, 06:23:48 posle podne »
Imam pitanje. Zanima me šta se događa ako ne unosim dovoljno hrane dnevno?
Npr., napisati ću vam što sam danas pojela:
1. ujutro prije posla dva kuhana jaja;
2. oko 11h -  konzerva tune (ona srednja, mislim 180g) u maslinovom ulju i integralno pecivo;
3. oko 14h - 200g posnog sira + šaka badema

Planirala sam u 16h pojesti pileća prsa, salatu i malo riže, ali nisam mogla. Nikako. Sad idem u teretanu, a poslije teretane mislim pojesti 4. obrok - malo posnog sira.
Kako vam to izgleda?

Jučer sam jela:

1. ujutro prije teretane zobene pahuljice sa vodom (100g)
2. poslije teretane konzerva tune + salata
3. oko 15h pola konzerve + salata (zelena, luk i paprika) + šaka badema
4. oko 18h druga polovica tune + salata
5. malo posnog sira (možda kakvih 100g i to ako)

Ne znam je li to ok i je li dovoljno. Mislim da je, s obzirom na to da imam snage i da se dobro osjećam. I da, ujutro pijem multivitamine (1 kapsulu). Pijem i kavu, bez šećera, ali sa malo mlijeka. I pijem puno vode, oko 3-4l dnevno.

Imam još jedno pitanje, kupila sam neki dan (po preporuci cure koja je profesor kineziologije i izgleda odlično) nekakve tajice od Afrodite koje kao pomažu pri skidanju celulita. Jesam li bacila novce ili to stvarno može pomoći? Nosila sam ih zadnja dva dana u teretanu. :)

Van mreže tanatos

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #9 poslato: Septembar 02, 2011, 09:45:43 posle podne »
Kuvana jaja su bolja od przenih, al i jedna i druga MORA bez zumanca.
Konzerva tune, ne znam dal znas, ali tunu moras jako jako dobro da ocedis. Ja kad me ne mrzi sipam u cedenjacu i isperem meso vrelom vodom.
Inace, srednja tuna je 120gr, mala 80gr a velika 180gr :D

Nema malo rize! Nego kolko "mora"
Ne mozes da je ostavis za posle treninga tek.
Ja kad imam 100gr Uh da unesem, ja iz pirinca unosim po 5x20 gr. Odnosno po 2 velike kasike kad treba odnosno kad moze. Ne u zadnjem obroku naravno.
Ja je jednostavno NE PODNOSIM :( I ovo sto unesem to uzmem skuvam pa dodam 3 merice whey, dodam 10tableta natrena, kasicicu kakaa i izblendam i stavim u friz. I onda kad god se setim uzmem po te 2 kasike. Bez mleka naravno, samo na vodi kuvam!

Ne mozes da uzmes 200gr posnog sira. Jedini sir koji bi ti ja preporucijo je ELLA ili ni jedan drugi. 200gr sira pa kolko god da je "malo masan" je na bar 10% masti...

Posle treninga ti trebaju proteini, tako da ti je posle bitnija piletina od tog sira. OK je ima i sir proteine, al ima i masti.

Pisao bi preciznije da znam koju dijetu drzis.
Ili se samo zdravo hranis bez nekih ostrih smernica?
« Poslednja izmena: Septembar 02, 2011, 09:55:25 posle podne tanatos »

Van mreže tanatos

« Odgovor #10 poslato: Septembar 02, 2011, 09:51:17 posle podne »
Iako tebi nije cilj misicna masa, ne valjda da treniras kad stignes.
Znaci, ako treniras od 18:00, onda tad treniraj u teretani.
A ne jedno jutro, drugo vece, trece podne itd...
Pusti da se telo odmori i navikne na to neko vreme kad ces da ga "mucis"
Ili jos bolje - ne mozes uvece da se odvalis u teretani u 20:00, a ujutru odma da odes u 8:00 da ponovis sve to.
Skratis sebi odmor za 12h....

A autarnji trening je svaki dobar. Po meni licno neko lagano trckaranje je najbolje. Nekih 40ak minuta bar.

Inace, pre tog jutarnjeg ja popijem zlo jak nes bez secera, i ako ima dodam jos po nesto :D
Ne unosim UH, a i ako bi trebalo, ja mislim da nije bas pozeljno 80gr...
telo ti je posle spavanja "prazno". Ne preteruj sa tempom (ne dizi puls u nebesa) i efekat je veci bez hrane. p.s. ovo nije savet, samo nacin koji meni odgovara a neka me ispravi neko ako je ovo jako jako lose.
« Poslednja izmena: Septembar 02, 2011, 09:57:14 posle podne tanatos »

Van mreže Ena1986

• Lepotica
  • Član
« Odgovor #11 poslato: Septembar 02, 2011, 11:36:52 posle podne »
Odgovarat ću jedno po jedno. Ili bolje da kažem, pitat ću jedno po jedno. Jer, ja puno toga ne znam, pa se nadam da će mi netko pojasniti.
Zašto MORA bez žumanca? Ipak su to samo dva žumanca.

Tuna je u maslinovom ulju, svejedno je moram ocijediti? Nije li maslinovo ulje jako zdravo i nije li dobro da ga se unosi bez obzira na kojoj dijeti je netko? OK, onda sam pojela onu od 120g, u svakom slučaju, nisam pojela onu veliku.

Rižu nisam jela poslije večernjeg treninga, jednostavno sam ju preskočila, jer ju nisam mogla jesti. OK, znam da je bolje da unosim što više obroka, ali kad ne ide, ne ide.

Ne znam kakav je to ELLA sir, toga kod nas nema. Posni sir je najnemasniji sir za koji ja znam. Ispravite me ako griješim. :/

Zapravo se hranim zdravo jer želim izgubiti 20kg. Ne znam ni ja koju dijetu držim, pokušavam izvući najbolje iz onoga što sam pročitala. Zato i pišem ovdje da mi pomognete i kažete mi gdje griješim.

Nažalost, jedan dan radim ujutro, a drugi popodne. Ne mogu trenirati samo ujutro ili samo popodne. Svjesna sam toga da bi bilo najbolje da treniram ujutro na prazan želudac, ali je to u mom slučaju nemoguće.

Van mreže tanatos

« Odgovor #12 poslato: Septembar 02, 2011, 11:57:55 posle podne »
Ajd prvo od zdravlja:
Zumance - ako unosis 5+ nedeljno znacajno povecavas sanse za dijabetes. Pa ti vidi.
sadrzaj:
sve sto ne valja je u njemu :) Masnoce kolko hoces.

Ulje je ulje i ima veliku kalorisku vrednost. Mozda ne 9.000 cal po KG kao svinjska mast,  al bar bar bar 7.000 cal po litru. Zdravo jeste, ali i zivot na selu je zdrav, pa ja i dalje sedim u Zemunu :D

Rizu i ne treba da jedes u zadnjem obroku. Pojedi je jedno pola sata pre treninga. I ne svu naravno.

ELLA sir, Suboticka Mlekara (RS). Sir sa 0% masti. :P Jbg, pogledaj taj tvoj posni sir sta sadrzi pa stavi ovde tablicu. Kolko masti, kolko UH i kolko belancevina pa ce ti neko vec reci DA ili NE.

Nema ne znas koju dijetu!!!
Cilj bez smernica i bez konkretnog datuma, i bez obecanja sebi i ljudima oko sebe tesko da ce biti ikad ostvaren.
Jednostavno moras da znas - radim to to to  i to.
Malopre gledam cimera kako roka majonez, pastetu i pavlaku...
A ja gulim 4 belanca i 50gr ELLA... :D Al nije mi prob. Jednostavno sam iskljucio -to MOZE I SME, ovo NE POSTOJI ZA MENE i cao.

Trening ko trening mora da ti bude citav dan ako se razumemo. Znaci, ne koristi lift, ne idi busom 2 stanice... :)
Ako spajas ovo vece npr i jutro sutra.. ne preteruj veceras.

I evo ti smernice:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,12074.0.html
najpopularnija dijeta ovde.
Rotacija UH i bog da te vidi :)

I idealno bi ti bilo da dodas neki sagorevac. Da to malo pogura citavu pricu. Ja sam sad uzo bez neke preke potrebe (ne jurim kilograme silom sad) THE NUTRITION FAT BURNER. 15e kosta za mesec dana kolicina.

Ajd i NEEEE ODUSTAJ!
Ako danas odustanes, sutra ces prekosutra i citav zivot tako. Zivis i hranis se zdravo, skini kilograme pa posle tu i tamo svrljaj sa hranom. Do tad, drzi se toga.

Van mreže tanatos

« Odgovor #13 poslato: Septembar 03, 2011, 12:00:42 pre podne »
Za sve na forumu koji tu i tamo posustanu:

Odete lepo u Tirsavu pa tamo vidite desetine dece koja su osudjena citav zivot na mnogo goru hranu.
Ili zamislite one koji idu na Dijalizu.
Oni svaki dan odvajaju 4 sata da bi mogli da zive.
E da mu ebem oca bas ako ne mozes zarad svog zdravlja da odvojis 3x1h nedeljno.

Van mreže tanatos

« Odgovor #14 poslato: Septembar 03, 2011, 12:05:34 pre podne »
Ono sto ja mogu da ti kao priuceni clan foruma preporucim je svakako rotacija sa uh koju je pedja opisao u velikom broju tema.

Vezano za trening, ovo je jako zahtevno sto ti radis,mislim i da sa 3 odlaska u teretanu uz kardio 5,6 puta nedeljno mozes vrlo lepo da napredujes a da se ne zasitis i preforsiras,mada ako ti ovako odgovara super. Pozdrav i sve najbolje

pa Vlajko je vec odgovorio :)