Novembar 18, 2024, 06:35:55 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.364 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Bol u leđima i preponi  (Pročitano 21185 puta)

Van mreže bboojjaann

• Minimumweight Member
  • **
Bol u leđima i preponi
« poslato: Avgust 27, 2011, 11:08:34 pre podne »
Osećam bol kao što je prikazano na prvoj slici.  Na internetu sam našao da se taj mišić zove Iliopsoas. Bol nije jak, ali se oseti.
Da li je neko imao isti problem?

Van mreže bboojjaann

• Minimumweight Member
  • **
Odg: Bol u leđima i preponi
« Odgovor #1 poslato: Avgust 28, 2011, 12:23:28 posle podne »
Nisam rekao da me boli kod prepone sa desne strane.

Van mreže DB9

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #2 poslato: Avgust 28, 2011, 12:52:57 posle podne »
to ti je fudbalska povreda! postoje tu ingvinalni otvori,kanali koje taj misic zatvara. sad ne znam tacno ne mogu da se setim ali valjda se nerv neki tu povredi i taj misic pocinje da atrofira,i ostavlje kanale otvorenima.  simptomi su 'tuzan' bol u preponi i donjem delu ledja dok kasnije poconju i simptomi kao sto su cesto mokrenje i slicno....
lek za to je sto jaci donji stomak,svakodnevne vezbe sa izdrzajima...itd da se vreti tonus i taj misic isprovocira da se 'vrati',naravno elektro terapije laser,magnet. ako to ne pomogne onda ide operacije gde su ugradjuje mrezica od platine koja zatvar te kanale umesto misica,ali posto ti pretpostavljam nisi profi fudbaler,mislim da ti to nece trebati. rasptaj se izguglaj imas puno o tome na netu. da se ne raskenjavam sada ovde po forumu potrazi naci ces. dok sam igrao odbojku i ja sam imao taj problem,zato sto su mi bili naprsli trbusni misici pa mi je zbog toga stomak oslabio i poceli su ti problemi,medjutim posle oporavka i svakodnevnog jacanja trbusnjaka problem je nestao.
nadam se da sam ti bar malo pomogao
...............!!! Train Like Champion TODAY !!!..............

Van mreže Black&Decker

• Heavyweight Member
  • why so sirius?
« Odgovor #3 poslato: Avgust 28, 2011, 08:44:19 posle podne »
db9 ,treba da se zoves dr.9 :P

Van mreže bboojjaann

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #4 poslato: Avgust 28, 2011, 08:49:44 posle podne »
to ti je fudbalska povreda! postoje tu ingvinalni otvori,kanali koje taj misic zatvara. sad ne znam tacno ne mogu da se setim ali valjda se nerv neki tu povredi i taj misic pocinje da atrofira,i ostavlje kanale otvorenima.  simptomi su 'tuzan' bol u preponi i donjem delu ledja dok kasnije poconju i simptomi kao sto su cesto mokrenje i slicno....
lek za to je sto jaci donji stomak,svakodnevne vezbe sa izdrzajima...itd da se vreti tonus i taj misic isprovocira da se 'vrati',naravno elektro terapije laser,magnet. ako to ne pomogne onda ide operacije gde su ugradjuje mrezica od platine koja zatvar te kanale umesto misica,ali posto ti pretpostavljam nisi profi fudbaler,mislim da ti to nece trebati. rasptaj se izguglaj imas puno o tome na netu. da se ne raskenjavam sada ovde po forumu potrazi naci ces. dok sam igrao odbojku i ja sam imao taj problem,zato sto su mi bili naprsli trbusni misici pa mi je zbog toga stomak oslabio i poceli su ti problemi,medjutim posle oporavka i svakodnevnog jacanja trbusnjaka problem je nestao.
nadam se da sam ti bar malo pomogao

Svaki savet je dobrodošao. Napraviću pauzu rada sa opterećenjem nedelju dana, a radiću neke vežbice za donje trbušnjake. Video sam da taj mišić diže kolena ka trbuhu pa ću visiti na vratilu i dizati noge.
Ako ima još neko savet neka kaže. Nemojte čekati sve na Peđu :)

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • Super-heavyweight Member
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #5 poslato: Avgust 29, 2011, 07:40:05 pre podne »
DB je potpuno u pravu kada je napisao i opisao i naci i tretman i sve..
ali
ja se IZ ISKUSTVA PRICAM ne bi oslanjao na googlnje kod i pri takvim vrstama povrede
probajte shvatiti jedno
NAJGORE SU ONE POVREDE KOJE SE NE VIDE
tebi ce mozda kao sto DB rece pomoci da osnazis donji deo stomaka i da bol nestane
ali sta ako NIJE TO?
znaci
mora uzrok da se utvrdi a to nikako ne moze bas uz pomoc googlea...

HOCU samo da kazem
da prenos bola ide preko receptora i da npr u opste ne mora da znaci da je kod tebe u pitanju bas taj misic vec nesto drugo a ti ga osecas (prenosi se bol) na to mesto koje si ti opisao
kao kod disku hernije..
ne bole te ledja (u vecini slucajeva da) ali mnogi imaju npr osecaj bola u butini ili cak listovima i potkolenici itd.....dok mnogi npr priljavuju bol u gornjim extremitetima a diskus hernija je u pitnaju..

Van mreže bboojjaann

• Minimumweight Member
  • **
« Odgovor #6 poslato: Avgust 29, 2011, 12:40:26 posle podne »
Da, slažem se. Najbolje je da lekar utvrdi gde je problem.

Van mreže nebojsaprotic

• Bantamweight Member
« Odgovor #7 poslato: Mart 10, 2014, 05:35:00 posle podne »
danas sam bio kod fizijatra, zbog bola prilikom fleksije u zglobu kuka, bol traje vec mesec dana, u zadnje vreme slabi ali i dalje se oseca pa sam odlučio da odem na pregled. zakljucili smo da me boli iliopsoas, i prepisane su mi vežbe za istezanje zadnje lože. Da li neko zna kakve veze ima istezanje zadnje lože sa fleksorom kuka?
 i gde bih mogao da odradim terapiju laserom u Beogradu,  pošto mi je prepisana, al zbog odsustva lekara ne mogu da je dobijem pre 20og ? hvala

Van mreže SelicM.1

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Mart 10, 2014, 08:22:55 posle podne »
e ljudi ja  treniram fudbal od malena i da li je veca sansa da imam taj problem ta povreda misica kod preponskog kanala ili da je bruh, strah me bruha jer to moram pod noz a nebi bas volio u ovom periodu da odmaram