@tanatos
Nije stvar u "prekomernom lucenju insulina" kako ga ti zoves, a i ovo oko secerne bolesti je u najmanju ruku diskutabilno... nego je stvar u tome sto ce visak secera otici u salo, a to niko (makar ovde) ne zeli.
@Black&Decker
Da li si "usrao motku" to ne mogu ja da znam, ali ce definitivno svaki visak ici u salo. E sad koliko ti mozes to da primetis zavisi od tebe, tvog BF-a, da li si obracao paznju na to itd...
Ja cepidlacim (sto ne treba da znaci da svako treba tako da radi), pa sve merim. Ujedno merim i pwm i casein za uvece i ostale stvari za pred trening, pa mi je lakse da sve stavim na vagu.
Inace primetio sam da se razlikuju gramaze u mericama. Npr: merica za whey (obicno je 70cc, pogledaj ispod nje), za vecinu proizvodjaca ima 30g, a ja sam zapazio da to moze da bude i 5-8g manje (znaci umesto 30g u merica zahvata 25g). To jednostavno zavisi od toga da li se prah "slego", od ukusa...
BCAA ima 3g, naaajvise 4g po merici (na etiketi pise 5g), slicna stvar je i za glutamin i kreatin...
Izmerio sam ti sada dekstrozu i malto, pa to izgleda ovako:
Dekstroza:
48g - jedna merica za whey (70cc)
30g - prepuna kasika (kad kazem prepuna uvek misim onako prepuna sa "vrhom")
9g - prepuna kasicica
Maltodekstrin:
40g - jedna merica za whey (70cc)
18-23g - prepuna kasika
6g - prepuna kasicica
Stim sto sam upravo presipao maltodekstrin iz kesice, pa se jos nije "slegao" inace ce zauzimati nesto vecu tezinu.