Polufinale SF-ovog Grand Prixa ostalo je bez favorita i jednog od najboljih teškaša na svijetu. Alistair Overeem u međuvremenu je dobio otkaz iz organizacije, kao i Marloes Coenen, Valentijn Overeem i Jon Olaf Einemo.
Nizozemac je u emisiji Inside MMA otkrio detalje šokantnog raspleta događaja.
"Obećano mi je da će se polufinale održati kasnije, a to se sve promijenilo. Za to sam saznao prije dva i pol tjedna. Ne znam zašto su promijenili datum, možda zbog toga što UFC u tom mjesecu ima više priredbi, pa nisu htjeli da im oni konkuriraju.
Moj su problem ozljede, koje sam pretrpio u borbi s Werdumom. Prijetili su mi da će me izbaciti iz turnira ne pristanem li na rujan. Objasnio sam im da neću biti spreman i da će trebati nastaviti turnir bez mene. Komunikacija se tada malo zaoštrila, prijetili su mi otkazom iz Strikeforcea, a ja sam im rekao neka mi onda i dadu otkaz.
Tada sam otišao dokazati svoju ozljedu. Na slikanju je potvrđena fraktura rebra koja zahtjeva dodatnih mjesec dana rehabilitacije. Imam medicinski dokaz da nisam sposoban nastupiti na taj datum a oni me nisu ni tražili nikakvu dokumentaciju da im potvrdim ozljedu.
Tada su vidjeli da imam još jednu borbu po ugovoru što znači da, ako pobijedim u polufinalu, u finale bi išao bez ugovora. Radili smo na produženju, no bilo je zahtjeva koje nisam mogao prihvatiti. Tražili su da se borim isključivo za tu organizaciju, što bi značilo da se na taj period mogu oprostiti s Dreamom i K-1 pa čak i s UFC-om.
Dva su borca bolje rangirana od mene, i obojica su u UFC-u. Naravno da se želim okušati protiv njih no sve ovisi o tome želi li ta organizacija mene."
www.profightstore.comhttp://www.youtube.com/watch?v=QqRdAiK0mBk&feature=player_embedded