Pozdrav svima,
Nakon 6 meseci treninga i skinutih 23kg kod sedanja na klupu me presece u ledjima i tu krece agonija sa dve diskus hernije L4-L5 i L5-S1 (protruzija u kicmeni kanal). 2 nedelje pod bensedinima (u injekcijama) i 15 fizikalnih i recimo da sam se vratio u normalu s tim da me boli i sada u sustini, ali ajde, stisnem zube i guram dalje. Jedno od objašnjenja fizijatra je da mi se ovo desilo u ovoj meri zato što sam skinuo dosta kg pa mi je organizam oslabio, da je salce nekako držalo sve to, što mi ne pije vodu, ali ajde
Juče sam odradio svoj prvi trening (proslo je malo više od 2m od povrede) i zadovoljan sam, bazirao sam ga na kardiu,vežbama koje su mi nacrtali fizijatri, vežbama sa manjim težinama i potpunim izbegavanjem podizanja bilo čega iz leđa i savijanjem (a veslanje u pretklonu sam obožavao ranije
). Pošto radim kancelarijski posao kupio sam i pilates loptu pa sedim na njoj u nadi da će mi i to malo pomoći oko jačanja core-a.
E sada, ono što mene zanima je šta vama odgovara od vežbi za ramena? Dakle, ne šta ja da radim, već šta vama odgovora kako bih mogao da probam i nađem svoju neku kombinaciju. Ono što bih trebao da izbegavam je da "nabijam" kičmu držanjem velikih težina u rukama, ili podizanjem tereta iznad glave - te mi za ramena ostaje jako mali izbor vežbi. U stvari, jedino što mi pada na pamet je podizanje laganih tegova ispruženim rukama (unapred ili postrance).. Za ostale grupe mišića sam se manje više snašao, i eksperimentišem polako, ali ramena...
Svako iskustvo je dobrodošlo, zato hvala unapred