Procitao sam Vas intervju.
Nakon onoga sto su mi doktori ispricali, Vas primjer mi je velika inspiracija.
Otprilike sam dobio iste savjete kao i vi. Teretanu zaobilazi na minimum 300 metara, radi ove vjezbice za ledja i svakih pola godine kod nas na fizikalnu.
Ne zelim da zivim tako.
Volio bih ako mozete da mi kazete koje ste promjene u ishrani napravili i da li postoji suplementacija koja je od koristi za vezano za diskus herniju.
Inace koristim whey, glutamin i BCAA.
Kad pocnem ponovo da treniram, planiram jako male tezine u pocetku i zaobilazenje vjezbi koje opterecuju donji dio ledja.
Super serije, gigantske serije ...
Na koji jos nacin mogu da stimulisem misic malim tezinama a da ne opterecujem donji dio ledja?
Koje vjezbe za ledja i noge ste vi koristili u pocetku? Te grupe misica mi se cine najproblematicnije za donji dio ledja.
Takodje bih volio da mi kazete da li ste promijenili nesto u zivotu mimo teretane.
Nadam se da nisam previse dosadan.
vidi
ono sto mora da ti bude jasno manje kg manje opterecenje za kicmu i samim tim veliko olaksanje i pogtovo ukoliko ojacas misice koje sam rekao
sto se tice hrane
ovo treba da ti bude vodilja
nema POSEBNE HRANE ali bi ipak trebalo da pazis jer i 1 kg viska je veliko opterecnje za celu pricu a samim tim i veliki rizik za tebe
zato pravilno izbalanisrana hrana koja nece remetiti tj nece biti osicliacjija u telesnoj tezini (nemoj da gledas mene jer ja sam nacuo da manipulisem sa vezbama i kada imam 111kg i kada imam takmicarskih 95) treba da ti bude cilj
ipak ti niti si takmicar niti si bio pa iz tog razloga nema potrebe ni da sanjas da ces nekada postati body builder(bez uvrede sada )
sto se tice suplemetacije,naravno da nema ama bas nikakve veze sa diskus hernijom mada ja obozavam da uzimam preparate za hrskvacie tetive i zglobove (cist placebo) ali nekako sam u glavi smireniji kada uzimam npr elast joint i to radim tokom cele godine
kada su vezbe u pitanju
JA NISAM LEKAR a davati savete ovog tipa bolesnoj osobi (na zalost tvoja povreda spada u tu kategoriju) je KRIVICNO DELO NADRILEKARSTVA i kao takva moze da bude tumacena a POGOTVO OVAKO TJ PREKO INTERENTA
znaci
ja niti sam video tvoj MR niti znam bilo kakve podakte o tebi (god,dali si vebzao,ako jesi koliko dugo,sta si radio,tvoje dnevne radne obaveze itd itd tid),niti znam bilo sta drugo o tebi da bi ti rekao i esada treba da radis hipertextenziju...npr
ja imam prijatelja koji ima slicnu dijganozu kao ja,i npr moje vezbe (neke) u teretani njemu izazivaju bol dok meni neke njegove koje radi u parteru ne odgovaraju tj izazivaju mi bolll
tipican primer kako VEZBE ZA OVU ZLOKBONU BOLET treba prilagodjvati svako sebi tj odabrati ono ta ti odgovra i ono sta ti daje reuzlate i da ostavris svoj cilj da i sa diskus hernijom docekas duboku starost
ono sto mogu i sta smem da kazem je to da u stvari neki smisao i jeste u tome sto sam imao srecu gde mi je milos objasnio a kasnije sam sam sebi to i dokazao da se sa malim teznima mogu stimulistati misicna vlakna i da ih se natera na rast (hipttrofiju pa mozda cak i hiperplaziju)...
ovo bi mozda trebalo da ti bude neka smernica da znas
obavezeno da izbegvas(za pocetak) koje su dirketno vezane tj opterecuju donji deo ledja (mrtva dizanja,hiperectenzije,cucnjevi, i sl) i da sam sebe polako uvodis u neki novi svet gde ce trebati sigurno 3 ili 4 meseca samo da nadjes vezbe koje ti odgovraju
meni je licno trebalo 20 dana samo da prohodam (bile su mi obe noge oduzete) -a to mi je u stvari bio cilj.
posle toga se rodila neka nova zelja..pa nova..pa nova...i na kraju sam 1.5 god nakog dijganoze postao apsolutni prvak balkana
nadam se da sam pomogao